“Cred că ajunge doamna Udrea în turul II. Cel care vine din urmă vine cu şanse mai mari şi în acest moment Udrea are şanse reale de a intra în turul II”, a spus  primarul Clujului.

Fostul preşedinte al PDL a mai afirmat că Elena Udrea este privită mult mai bine de către electoratul PDL în comparaţie cu Iohannis, Emil Boc întrebându-se de ce Crin Antonescu nu îl susţine pe Iohannis.

“În privinţa domnului Iohannis foarte mulţi şi-au pus întrebarea de ce nu este domnul Antonescu alături de el. Cum să îl susţin eu, membru de rând? E o întrebare care ar trebui să găsească răspuns. Prin comparaţie, Udrea are mai multă trecere în rândul electoratului PDL. Ce încredere să am că Iohannis nu îl va numi pe domnul Ponta premier? Udrea e candidatul care are profilul mult mai bine consolidat”, a mai spus Emil Boc.

Emil Boc a mai spus că printre slăbiciunile lui Iohannis se numără participarea la suspendarea şefului statului din 2012, dar şi că nu provine din PDL.

“L-am întâlnit de două sau trei ori în viaţa politică. Faptul că nu provine din PDL e un handicap, demobilizează electoratul. Dacă e să vorbesc de părţi negative, faptul că domnia sa, din 2009, a fost susţinut de PSD şi PNL, eu ca pedelist nu pot uita. La fel s-a întâmplat şi la suspendarea preşedintelui. A fost alături de USL. Nu spun că nu pot fi discutate, dar sunt cicatrici care rămân. Nu pot fi şterse din sufletul pedelistului”, a completat Boc.