Emil Boc, alături de Fundaţia Mişcarea Populară

Emil Boc, alături de Fundaţia Mişcarea Populară

Pentru fostul premier, partidele de dreapta, inclusiv Mişcarea Populară, sunt partide "partenere".

Primarul Clujului, Emil Boc, va fi prezent, duminică, la o dezbatere organizată de Fundaţia Mişcarea Populară. "Am fost invitat în calitate de conferenţiar universitar la Facultatea de Ştiinţe Politice", a explicat Emil Boc. El a precizat că nu a primit nicio invitaţie de a adera la Fundaţie, iar dacă va fi invitat, "va vedea" ce va face. Nu se duce la mitingul democrat-liberalilor Despre faptul că a lipsit de la şedinţa Colegiului Director al PDL, care s-a ţinut sâmbăta trecută, la Braşov, Emil Boc a spus că nu mai deţine în acest moment nicio funcţie în partid, şi, prin urmare, nu era obligat să fie prezent. "Eu nu am participat la nicio şedinţă a Colegiului Director", a spus Boc. Primarul Clujului nu va participa nici la mitingul pe care democrat-liberalii îl organizează sâmbătă, la Bucureşti, pentru că "are alt program". Întrebat ce părere are despre plecările din ultima vreme din partid, către PMP, Boc a spus că acesta nu poate să fie un lucru bun. "Eu cred că orice partid, când are loc o plecare, este afectat. (...) Eu pot să constat ce constată orice om de bun simţ. Când pleacă cineva dintr-o structură de partid, în mod normal nu se întăreşte structura respectivă, ci poate să o slăbească ", a spus fostul preşedinte al PDL. Partide partenere El a subliniat că forţele de dreapta ar trebui să se unească şi să dea un singur candidat la prezidenţiale. "Pentru mine, partidele de dreapta, inclusiv Mişcarea Populară, sunt partide partenere, care au, sper eu, un singur adversar comun, USL", a spus Boc. La rândul său, Elena Udrea a declarat ieri că Emil Boc este un partener al şefului statului în efortul de a moderniza România. "Şi cred că, indiferent unde s-ar afla, sprijinul lui Emil Boc va exista pentru ceea ce îşi propune Mişcarea Populară şi cred iarăşi că lucrul acesta contează pentru foarte mulţi", a mai spus Elena Udrea. Ea a precizat, din nou, că PMP nu-şi propune să atragă membri din PDL.

Cezar Preda, victimă colaterală a lui Boc Deputatul Cezar Preda a demisionat din toate funcţiile deţinute în PDL, cea de vicepreşedinte regional şi cea de preşedinte al organizaţiei judeţene Buzău, declarând că rămâne simplu membru de partid. Potrivit unor surse din PDL, Preda s-a supărat că a pierdut bătălia pentru funcţia de lider de grup la Camera Deputaţilor în faţa lui Tinel Gheorghe. Printre motivele pentru care colegii săi deputaţi nu i-au acordat votul s-a numărat şi faptul că acesta l-a criticat pe Emil Boc. Cezar Preda a spus că luat decizia de a demisiona "la rece", că nu vrea să fie găsit tot timpul "ţap ispăşitor şi Acarul Păun" pentru că refuză să-şi asume "întreaga guvernare PDL" şi pentru că "îi cere lui Emil Boc să-şi ia rolul în serios". CITIȘI ȘI:

  • Emil Boc va participa la o dezbatere organizată de Fundația Mișcarea Populară
  • Deputatul PDL Cezar Preda şi-a dat demisia din toate funcţiile de partid: "Mă pot lupta cu Ponta, Udrea, Băsescu, dar nu pot să mă bat cu colegii"

Ne puteți urmări și pe Google News