Festivalul va dura patru zile, timp în care, pe cele trei scene vor urca peste 50 de artiști și trupe. Organizatorii au anunțat, marți, primele trupe care au confirmat prezența: Șuie Paparude, Timpuri Noi, Sarmalele Reci, Implant pentru Refuz, Ţapinarii, Oranitza (Bulgaria), Zbogom Brus Li (Serbia), Shizuka (Ungaria).

Pe lângă concerte, la Embargo fest sunt programate şi proiecţii de film, spectacole de teatru pentru copii şi adulţi, atelierele de circ. De asemenea, va fi deschis un parc de distracţii şi târgul de produse bio. Pentru cei care doresc să îşi aducă cortul, organizatorii vor pune la dispoziţia participanţilor un camping gratuit.

Organizatorii transmit că abonamentele pentru Embargo Fest se pot achiziţiona de pe site-ul oficial al festivalului, prețul acestora fiind de 50 lei (pentru două zile), 75 lei (abonament valabil pentru trei zile) și 100 lei (abonament valabil pentru toată perioada desfășurării evenimentului). Biletele valabile pentru o singură zi vor putea fi achiziţionate doar la intrarea în festival. Persoanele cu dizabilități vor avea acces gratuit, la fel și copiii sub 12 ani și persoanele peste 65 de ani.