Evenimentul Zilei > Sport > Elveţienii ţin cu noi | GALERIE FOTO
Elveţienii ţin cu noi | GALERIE FOTO

Elveţienii ţin cu noi | GALERIE FOTO

Fanii români au făcut joi un sondaj de opinie printre elveţienii din Zurich, iar majoritatea au mărturisit că ţin cu echipa lui Piţurcă în meciul cu Italia.

Chiar dacă atmosfera nu mai este în dimineaţa zilei de vineri, la fel cum a fost înaintea meciului cu Italia, românii cazaţi în Zurich, sau veniţi chiar cu câteva ore înaintea partidei promit o atmosferă mai incendiară decât a fost la prima partidă din grupa morţii de la Euro.

Străduţele înguste din Zurich-ul puţin c-am înorat în această zi, sunt însă din ce în ce mai pline de fani ai tricolorilor. Strigătele răzleţe ale sloganului „Hai România” sun din ce în ce mai des auzit prin oraş. Românii nu sunt deloc timizi. Se salută între ei şi cu fanii altor echipe, fac fotografii cu toată lumea şi sunt îmbrăcaţi cel puţin cu un tricou în culorile României. Franziskaner Hotel, aflat la o aruncătură de băţ de „Fan Zone” este de departe atracţia principală pentru cei care vor aminitiri de neuitat de la Euro 2008, şi asta pentru că românii cazaţi acolo, au reuşit să împodobească toate balcoanele cu steagurile tricolore şi mesaje pentru jucătorii României.

În Zurich, majoritatea localnicilor ţin cu naţionala lui Piţurcă. O partein fanii tricolorilor au făcut un sondaj de opinie pe stradă pentru a vedea ce şanse are naţionala la meciul de vineri seară cu Italia. Din aproximativ 50 de persoane participante la sondaj, elveţienii au răspuns aproape în totalitate, că România în opinia lor va învinge pe Italia.

Nu-i suportă pe italieni şi nemţi

Elveţienii nu doresc victoria Italiei din cel puţin două motive, destul de întemeiate în opinia lor. Aroganţa „macaronarilor” pare să fie însă motivul principal. „Italienii sunt extrem de încrezuţi şi aroganţi în faţa noastră. Se cred superiori şi inteligenţi în faţa noastră şi normal că ne deranjează” a explicat o elveţiancă, medic la cel mai mare spital din Zurich.

Elveţienii spun să fanii României sunt cei care i-au impresionat plăcut, cel mai mai mult şi acesta este cel de al doilea motiv pentru care ar vrea ca România să stea cât mai mult la Euro 2008. „Românii sunt extrem de amabili, foarte deschişi şi cei mai distractivi. Voi nu sunteţi recalcitranţi şi scandalagii ca turcii sau italienii” a mărturisit o fană a naţionalei Elveţiei.

Românii din Zurich iubesc România

Pe străzile urbei cu peste 370.000 de locuitori se pot vedea în aceste zile destule maşini cu numere de Elveţia pe care sunt arborate steaguri şi steguleţe româneşti. Printe aceştia se află şi o familie de români originari din comunitatea românească din Serbia. Sinişa Prvulovic este unul dintre aceştia. Spune că stă în Elveţia de peste 7 ani şi este mândru că este de origine română. Sinişa nu s-a sfiit să se îmbrace într-un tricou galben şi să poarte pe cap o şapcă pe care scrie vizibil RoMÂNIA.

„Nu îmi este deloc teamă şi oamenii de aici care mă cunosc mă privesc cu admiraţie şi au numai cuvinte de laudă la adresa nostră a românilor. Sper să-i batem odată pe italienii aceştia ca să le mai tăiem din îngâmfrea asta a lor. O să fiu şi io la meci pe stadion, nu mai încape îndoială de asta” a spus Sinişa.

ULTIMELE ŞTIRI DE LA EURO 2008:

"Îi lăsăm pe români să ne bată, dacă îşi iau ţiganii înapoi"

Astă-seară, România – Italia, al treilea război daco-roman

Minunea lui Bilici a calificat Croaţia

Minutul care a schimbat tot

Cu cine ţinem azi

Cine va avea ghinion astăzi?

CRISTIAN DELCEA: Cine cântă mai tare?

–––––––––––––––––––
Marica este în stare de şoc

Cristiano Ronaldo a calificat Portugalia

MIRCEA LUCESCU: „Italienii n-au un jucător ca Mutu“

Campioana europeană, ucisă de geniul lui Ibrahimovici

Suporterul „kamikaze“ al fotbaliştilor tricolori

Gerstenmajer: „Actuala naţională n-are clasă“