Evenimentul Zilei > Actualitate > În Elveţia ies mii de euro din toalete şi chiuvete. Cine a avut norocul să-i găsească îi va PUTEA PĂSTRA
În Elveţia ies mii de euro din toalete şi chiuvete. Cine a avut norocul să-i găsească îi va PUTEA PĂSTRA

În Elveţia ies mii de euro din toalete şi chiuvete. Cine a avut norocul să-i găsească îi va PUTEA PĂSTRA

Povestea curioasă și neobişnuită a miilor de bancnote de 500 de euro care au ieşit din toaletele şi chiuvetele unor localuri publice, dintr-un cartier din Geneva, se apropie de sfârşit după aproape un an. Ministerul public cantonal a decis că aceia care au găsit banii vor putea să-l păstreze.

Acest lucru a fost confirmat ieri de către purtătorul de cuvânt al Procuraturii din Geneva, Vincent Derouand, confirmând o ştire apărută în cotidianul La Tribune de Genève. Suma se ridică la câteva zeci de mii de euro. Întâmplarea e din septembrie 2017 şi a făcut rapid înconjurul lumii. Banii erau depozitaţi într-un seif al unei filiale UBS (Union Bank of Switzerland, bancă de investiţii şi servicii financiare elveţiană fondată în 1862), cu sediul în cartierul unde s-a petrecut povestea noastră neobişnuită. Propietarii, din motive încă necunoscute, au vrut să se descotoroseacă de ele rupând în bucăţi o parte din ele, aruncându-le în toalete şi colmatând Wc-urile.

Câteva zile după, încă trei localuri, două restaurante şi un bar, au semnalat un fapt asemănător. Cei care şi-au dat seama au fost chelnerii, personalul de la bucătărie şi o femeie de serviciu. Ministerul public al cantonului Geneva a emis un decret de abandonare a acestui caz, constatând că banii nu erau de provenienţă ilicită. Din acest motiv, cei care au găsit bancnotele vor putea să şi le păstreze, din moment ce proprietarii legitimi nu-i mai voiau. Actualmente, doar câteva persoane care ai găsit banii au fost identificate.  Justiţia din Geneva a lansat un apel către cei care încă nu s-au prezentat pentru a-şi recupera banii găsiţi şi care li se cuvin, notează La Stampa.