Evenimentul Zilei > Actualitate > Eliberat pentru bună purtare, primul român condamnat pe viață după Revoluție a recidivat
Eliberat pentru bună purtare, primul român condamnat pe viață după Revoluție a recidivat

Eliberat pentru bună purtare, primul român condamnat pe viață după Revoluție a recidivat

Polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Serviciul Omoruri- Biroul Agresiuni Sexuale, au reținut, marți, un bărbat în vârstă de 53 ani, după ce a șantajat o minoră de 17 ani ca să întrețină relații sexuale cu el.

Potrivit unor surse judiciare, acesta este primul român condamnat la viață după Revoluție. El a fost arestat în 1990 pentru crimă, după ce și-a ucis o colegă de serviciu. A fost eliberat în 2012, potrivit unei legi care le permitecelor condamnaţi definitiv la închisoare pe viaţă să poată fi puşi în libertate doar dacă au executat cel puţin 20 de ani din condamnare şi au avut, pe perioada detenţiei, un comportament ireproşabil.

Marți, el a ajuns din nou în arest. ”În luna septembrie 2019, o minoră de 17 ani a sesizat Biroul Agresiuni Sexuale cu privire la faptul că un bărbat pe care l-a cunoscut în vara acelui an, a constrâns-o să întrețină relații sexuale, în caz contrar amenințând-o cu darea în vileag a unor informații reale sau imaginare compromițătoare pentru ea. Cercetările au condus la identificarea bărbatului care, în mod repetat, ar fi constrâns persoana vătămată, sub amenințarea că va transmite mai multor persoane, precum și familiei, fotografii în care se afla în ipostaze intime. În data de 22.01.2020, bărbatul a fost prezentat instanței, care a dispus arestarea sa preventivă”, se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei.