Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a anunţat că începând cu ziua de vineri, ministerul va începe să distribuie măștile de protecție sanitară către inspectoratele școlare, la nivelul fiecărui județ. De aici, măștile vor fi repartizate, mai departe unităţilor de învăţământ preuniversitar pentru a fi împărțite copiilor.

Ministrul a făcut anunțul în debutul şedinţei de guvern, la o solicitare a premierului Ludovic Orban care a dorit să știe care este stadiul achiziţiei măştilor.

„Stăm bine. La momentul acesta, s-au încheiat contractele pentru achiziţia acestora. De mâine începe distribuţia către inspectoratele şcolare, urmând ca acestea să ducă în unităţile de învăţământ preuniversitar măştile necesare”, a declarat Monica Anisie.

Premierul Ludovic Orban a cerut zilele trecute ca, până pe 1 iunie, măştile de protecţie sanitară să ajungă în şcoli, în condiţiile în care cursurile de pregătire pentru examenele naţionale încep din data de 2 iunie.

„Ministerul Muncii şi Ministerul Sănătăţii, aveţi grijă că aveţi obligaţia de a finaliza procedurile de licitaţie şi de a şi distribui măştile. Ministerul Educaţiei, cel târziu până în data de 1 iunie, trebuie să ajungă la şcoli, iar Ministerul Sănătăţii, în momentul în care aveţi solicitările, datele de la administraţiile locale – şi aici trebuie să mişte rapid Direcţiile de sănătate publică – trebuie să lansaţi imediat procedura de licitaţie, astfel încât să putem să distribuim măştile către cele 2.300.000 de persoane aflate în stare de vulnerabilitate”, a spus Orban.

La vremea respectivă, ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a dat asigurări că procedurile de achiziţie sunt în plină desfăşurare.

„Suntem în plină desfăşurare a procedurii de achiziţie pentru măşti, în aşa fel încât pe data de 2, atunci când elevii revin la şcoală pentru cursurile de pregătire, să aibă măştile necesare în fiecare unitate de învăţământ”, a afirmat Anisie.