Evenimentul Zilei > Actualitate > Elevii din Constanţa îl dau pe Radu Mazăre pe mâna DNA. După ce a răspuns elevilor, Mazăre se alege cu o nouă plângere pentru AMENINȚARE
Elevii din Constanţa îl dau pe Radu Mazăre pe mâna DNA. După ce a răspuns elevilor, Mazăre se alege cu o nouă plângere pentru AMENINȚARE

Elevii din Constanţa îl dau pe Radu Mazăre pe mâna DNA. După ce a răspuns elevilor, Mazăre se alege cu o nouă plângere pentru AMENINȚARE

Asociaţia Elevilor din Constanţa a depus, miercuri, la DNA o plângere penală împotriva primarului Radu Mazăre pentru abuz în serviciu acuzându-l că refuză, sistematic, de aproape 15 ani ,să subvenţioneze elevii cu 50% la transportul local în comun. Prejudiciul ar fi de 50 milioane de euro.

Reprezentanţii Asociaţiei Elevilor din Constanţa au declarat în faţa sediului DNA că este a doua plângere penală împotriva primarului. Gestul lor este justificat de faptul că de anul trecut, când au înaintat prima plângere, şi până acum, prin refuzul edilului,  care nu vrea să pună în aplicare legea Educaţiei Naţionale, prejudiciul ar fi crescut la 50 milioane de euro.
 
Reacţia lui Radu Mazăre, la auzul veştii că se mai alege cu o plângere penală, sună ca o amenințare.

"E rău şi păcat, şi-ar trebui să deschidă ochii foarte bine, ca să nu folosesc alt termen, şi să vadă că toţi cei care au făcut plângeri la DNA şi care arătau cu degetul, să-l văd în puşcărie, acum sunt pe undeva pe la priciu. Pentru că Dumnezeu, dacă faci lucruri rele, ţi le întoarce. Dacă faci lucruri bune, îţi dă lucruri bune. Eu atât spun: dacă faci rău, se uită şi văd ce au păţit cei care au făcut plângeri”.

Alexandru Manda, vicepreședintele Asociației Elevilor din Constanța a declarat la ieșirea din sediul DNA că intenționa să facă acolo și o plângere pentru amenințare, dar  că procurorii DNA l-au direcționat către Poliția Județului Constanța. Manda spune că va depune plângere la Poliție și că va cere măsuri restrictive împotriva lui Mazăre.

Într-o întânlire organizată, ieri, cu reprezentanţii Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa, altă structură a elevilor din oraş, primarul Radu Mazăre a propus două variante pentru rezolvarea transportului în comun pentru şcolari însă nici una nu le oferă reducere tuturor elevilor. Cei care ar beneficia de reducerea cu 50% ar fi doar elevii proveniţi din familiile care au subvenţie la căldură şi care au venituri de până la 1800 de lei pe membru de familie. O a doua variantă ar fi gratuitate la transportul în comun tuturor elevilor ai căror părinţi câştigă salariul mediu pe economie.