Eleva care l-a înjunghiat pe pedagog îl acuză de agresiune sexuală

Eleva care l-a înjunghiat pe pedagog îl acuză de agresiune sexuală agresiune sexuala / sursa foto: EVZ

Adolescenta de 16 ani care l-a înjunghiat luni pe un pedagog îl acuză pe acesta de agresiune sexuală.

Tânăra a fost reținută luni, 27 noiembrie, pentru 24 de ore. În dimineața aceleiași zile l-a înjunghiat cu un cuțit, în spate, pe pedagog. Acesta susține că ar fi surprins-o alături de un băiat, în căminul școlii, după ora stingerii. Eleva, în schimb, îl acuză pe pedagog de agresiune sexuală.

Fata spune că a fost victima unor avansuri sexuale făcute de pedagog

Eleva a fost dusă marți, 28 noiembrie, în fața instanței cu propunere de arestare preventivă. Judecătorii de la Tribunalul Bihor au admis cererea procurorilor. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform anchetatorilor, incidentul a avut loc în biroul directoarei, unde fata a fost chemată împreună cu mama sa „pentru probleme de comportament”. În momentul agresiunii, în birou se aflau directoarea liceului, directorul adjunct, diriginta fetei și mama ei.

Potrivit directoarei liceului, Alina Cotca, pedagogul ar fi găsit-o pe fată noaptea, după stingere, cu un băiat în cameră și i-a atras atenția că nu este normal. Fata, în schimb, a declarat că pedagogul i-a făcut avansuri sexuale.

Pedagog înjunghiat la Colegiul Traian Vuia din Oradea

Eleva s-a întors de la baie cu un cuțit

Imediat după ce a relatat aceste lucruri, adolescenta a cerut să meargă la baie. Reîntoarsă în biroul directoarei, l-a atacat pe pedagog cu un cuțit pe care îl avea ascuns în mâneca mâinii stângi.

„Totul s-a întâmplat într-o fracțiune de secundă, nici nu am realizat ce se întâmplă”, a spus directoarea colegiului Alina Cotca, pentru Ebihoreanul, spunând că, la mai bine de o zi de la incident, încă este în stare de șoc.

Eleva s-a plâns, încă de luni, că pedagogul a agresat-o sexual și că este hotărâtă să se răzbune. Băiatul care ar fi fost surprins în cămin de pedagog - de altfel, elev la aceeași școală - spune acum că adolescenta plănuia să se răzbune pe pedagog încă de săptămâna trecută.

Directoarea îi ține partea presupusului agresor

Pedagogul a fost preluat de un echipaj SMURD și transportat la spital pentru operație. În acest moment se află la terapie intensivă.

„Până acum nu s-a mai plâns niciodată, nici nouă, nici mamei ei. Aceste lucruri trebuie probate și, oricum, dacă a fost așa, ea ar fi trebuit să spună cuiva, nouă, părinților, dirigintei, Poliției, oricui. Erau soluții, nu să recurgă la acest gest regretabil”, susține directoarea Alina Cotca, citată de ebihoreanul .

Eleva anchetată pentru tentativă de omor se numără printre cei mai buni elevi ai școlii. Procurorii vor să afle cum a reușit ea să introducă cuțitul în școală.