Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Bacău, citați de Mediafax, trupul adolescentei a fost găsit de către scafandrii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, la sprijinul cărora apelaseră pompierii băcăuani, după mai multe zile de căutări în canalul de fugă din zona Uzinei Electrice, din municipiul Bacău.

"În urma cercetărilor, s-a constatat că respectivul cadavru este al minorei dispărute miercurea trecută. Poliţiştii nu au constatat urme de violenţă pe trupul adolescentei astfel încât, în momentul de faţă, nu există suspiciuni cu privire la cauza decesului”, a declarat responsabilul mass-media din cadrul Poliţiei Judeţene Bacău, Raluca Dănilă.

Anchetatorii merg în acest caz pe varianta cea mai probabilă a sinuciderii prin înec, în condiţiile în care eleva a lăsat mai multe indicii în acest sens. Pe lângă rolele descoperite pe malul canalului de fugă din municipiul Bacău al râului Bistriţa, poliţiştii au găsit o serie de înscrisuri ce aparţin adolescentei, din care reiese că ar fi putut recurge la un act suicidal: "O pasiune mă omoară, mă face să mă sinucid” şi „Cum să-i iau locul mamei, cum să-i ţin locul? Cum…?”.

Eleva a plecat din internatul liceului miercuri după-amiază, în jurul orei 17.30, pentru a se plimba. Ea nu s-a mai intors la cămin. Pedagogul internatului a anunţat dispariţia a doua zi dimineaţă, când poliţiştii au declanşat căutările.

În timpul căutărilor, poliţiştii au găsit pe malul canalului de fugă al râului Bistriţa, din municipiul Bacău, perechea de role cu care plecase fata din internat. În aceste condiţii, a fost solicitat şi sprijinul pompierilor băcăuani, în vederea căutării elevei în apele canalului respectiv.

Fata era din comuna Răchitoasa. Ea și sora sa de 10 ani, se aflau în grija tatălui lor, după ce mama a plecat, în urmă cu trei luni, la muncă în Italia.