Fostul ministru a avut înfățișare în procesul referitor la finanțarea campaniei electorale din 2009. Proces care s-a amânat pentru data de 15 octombrie.

Elena Uderea s-a prezentat la Curtea de Apel București alături de partenerul său de viaţă. Era vizibil schimbată recunoscând faptul că este mamă şi o face să se simtă „mult mai responsabilă faţă de tot ceea ce se întâmplă”.

Fostul ministru  a refuzat să răspundă zecilor de întrebări ale jurnaliştilor  referitoare la plecarea în Costa Rica, la întoarcerea acasă, la procesul pe care îl are spunând doar ca este fericită că a venit acasă şi că ea crede că lucrurile merg într-o direcţie bună în justiţie.

În acest dosar Elena Udrea a făcut o plângere împotriva procurorilor în anul 2017. Plângere care a fost ţinută la sertar de Parchetul General. Iar acum este anchetată de Secţia Specială.

Plângerea fostului ministru MDRT a fost îndreptată împotriva lui Marius Bulancea, Ana Dana si Gheoeghe Popoviciu pentru cercetare abuzivă, cum ar fi: „influenţarea declaraţiilor, represiunea nedreaptă comisă de procurorii DNA pentru că au cerut lui Nastasia Gheorghe să facă o declaraţie minicinoasă acuzatoare la adresa Elenei Udrea”, fiind citată să meargă la Secţia Specială să dea declaraţii.