„Sunt lucruri importante care se întâmplă în România şi în afara ţării: recesiunea economică şi conflictul din Ucraina sunt subiectele cele mai aprinse. În acest context, Victor Ponta este inconştient, ca de obicei, atunci când vorbeşte de suspendarea Preşedintelui. Pe de altă parte, este un joc evident pe care îl face în ideea de a ţine imaginea de luptă între el şi domnul Preşedinte Traian Băsescu. În realitate, Ponta fuge de bătălia politică. Dacă vrea să aibă o confruntare politică, trebuie să bată cu ceilalţi candidaţi: cu mine şi nu cu Traian Băsescu, pentru că acesta nu mai candidează. El se comportă ca un boxeur care fuge în ring de luptă sperând că fie oboseşte adversarul, fie fluieră arbitrul sfârşitul reprizei”, a declarat Elena Udrea.

Cu această ocazie, candidatul PMP a reiterat intenţia sa ca, odată ce va deveni şeful statului, să forţeze schimbarea din funcţie a actualului Prim-ministru şi să impună un nou Executiv.

„Cel mult într-o săptămână după ce voi deveni Preşedintele României, voi face o majoritate parlamentară care îl va demite, prim moţiune de cenzură, dacă nu va pleca singur, pe Victor Ponta. Mai ales că, după ce va pierde bătălia prezidenţială, îşi va pierde şi susţinerea partidului său. Nu asta este însă important: pe români îi interesează să schimbăm acest guvern care a dovedit, pe pielea românilor, slaba pregătire, incompetenţa şi lipsa de responsabilitate. Sunt un politician suficient de puternic, şi există 10 ani de carieră care dovedesc asta, încât să-l schimb pe Victor Ponta după ce voi ajunge Preşedinte”, a mai punctat Elena Udrea, candidatul PMP la Preşedinţia României.

La întâlnirea de la Reşiţa, au participat şi o parte a celor 500 de noi membri de partid care s-au alăturat PMP în urmă cu două săptămâni de la Organizaţia judeţeană din Caraş-Severin a partidului Forţa Civică.