Evenimentul Zilei > Politica > Elena Udrea: Iohannis instigă la încălcarea legii care spune că ofiţerii SRI nu pot face politică
Elena Udrea: Iohannis instigă la încălcarea legii care spune că ofiţerii SRI nu pot face politică

Elena Udrea: Iohannis instigă la încălcarea legii care spune că ofiţerii SRI nu pot face politică

Candidatul PMP la preşedinţie, Elena Udrea, califică drept "şocantă" declaraţia lui Klaus Iohannis care spune că e normal ca serviciile secrete să aibă agenţi acoperiţi în politică şi presă.

"În calitatea sa de candidat, Iohannis promovează încălcarea legii sau încurajează lipsa transparenţei în activitatea unei puteri în stat. În legea 14/1992, actualizată în 2014 se precizează clar că "personalul Serviciului Român de Informații nu poate face parte din partide sau alte organizații cu caracter politic ori secret și nu poate fi folosit în scopuri politice. Serviciul Român de Informații nu va întreprinde nicio acțiune care să promoveze sau să lezeze interesele vreunui partid politic sau persoane fizice ori juridice, cu excepția acelor acțiuni ale acestora care contravin siguranței naționale", scrie Elena Udrea, pe Facebook.  Prevederile se extind pentru toate serviciile de informaţii.

Liderul PMP consideră că "această situaţie arată lipsa de respect a lui Klaus Iohannis pentru statul de drept şi modul în care înţelege să exercite autoritatea publică". "Încă o dată e evident cât de apropiat ca gândire este de Victor Ponta, alături de care a fost în momentele în care au încercat încălcarea Constituţiei la evenimentele din vara lui 2012", conchide ea.

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, consideră că este normal ca serviciile de informaţii să aibă ofiţeri acoperiţi în presă şi în politică, deoarece acest lucru face parte din activitatea serviciilor, scrie mediafax.ro.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: