Evenimentul Zilei > Justitie > ELENA UDREA, despre „POSTACI”: Cei „10.000 de euro lunar” au fost doar o singură dată – în campania de la localele din 2012
ELENA UDREA, despre „POSTACI”: Cei „10.000 de euro lunar” au fost doar o singură dată – în campania de la localele din 2012

ELENA UDREA, despre „POSTACI”: Cei „10.000 de euro lunar” au fost doar o singură dată – în campania de la localele din 2012

Elena Udrea a făcut, vineri, precizări cu privire la „postacii PDL” care ar fi fost plătiți cu 10.000 de euro pe lună, prin intermediul paginii sale de Facebook, şi a declarat că „croșetează povești cu ață albă”, având în vedere faptul că nu au reușit să demonstreze acuzația potrivit căreia Udrea ar fi luat o geantă cu 900.000 de euro mită.

„În cazul „Gala Bute”, procurorii îşi arată mai degrabă talentul de povestitori şi fabulişti decât cunoştinţele juridice. Când dovezile nu-i ajută, croşetează poveşti cu aţă albă.

După ce toate denunţurile au fost infirmate la confruntările de ieri, anchetatorii DNA au aruncat în ochii presei povestea „postacilor” plătiţi cu 10.000 de euro pe lună. O intoxicare.

Realitatea este următoarea: procurorii nu au fost în stare să dovedească faptul că Udrea a luat „geanta” cu 900.000 de euro. Adrian Gărdean (mituitorul – cel care a strâns banii) chiar spune că aceştia nu îi erau destinaţi fostului ministru al Dezvoltării, ci lui Nastasia. După ce nu au reuşit să arate că Udrea a luat banii, procurorii spun că ar fi dat o parte din sumă la partid – fără să existe măcar vreun indiciu care să arate că fostul preşedinte PDL Bucureşti a dat bani la partid sau că presupusele sponsorizări provin din mită”, a scris echipa de comunicare a Elenei Udrea pe pagina de Facebook.

Potrivit fostului ministru, postacii au fost plătiţi o singură dată cu 10.000 de euro, în campania electorală pentru alegerile locale din 2012, explică aceasta. Totodată, Udrea precizează că toate partidele din România au postaci și le recomandă procurorilor DNA să „investigheze și postacii PSD sau PNL”.

„Şi aici apar „postacii” care trebuie să ia ochii presei. În realitate, cei „10.000 de euro lunar” au fost doar o singură dată – în campania de la localele din 2012, când PDL Bucureşti a avut un candidat pentru Primăria Generală, 6 candidaţi pentru primăriile de sector, 55 de candidaţi pentru Consiliul General şi 6×33 de candidaţi pentru consiliile locale ale celor şase sectoare. Ca să nu mai spunem de PDL în general. Deci, să spui că Udrea plătea 10.000 de euro pe postaci reprezintă o minciună sfruntată.

Pentru că am văzut ipocrizia generalizată a politicienilor din aproape toate partidele, dar şi a presei, vrem să fie clar un lucru: absolut toate partidele din România au „postaci” şi gherilă online, iar sumele de bani consumate sunt mult mai mari. Le recomandăm procurorilor DNA, dacă tot au deschis acest subiect, să investigheze şi „postacii” PSD sau PNL”, se mai arată în mesajul postat pe pagina de socializare", a adăugat Elena Udrea pe Facebook.

Potrivit confruntărilor dintre Elena Udrea și denunțătorii săi, magistrații au aflat că persoanele care postau mesaje pozitive la adresa PDL costau partidul 10.000 de euro.