Invitată în emisiunea Evenimentul zilei, difuzată de postul B1 TV, Elena Udrea a spus că există discuții în PMP legate de numărul mic de semnături pentru susținerea candidaturii lui Cristian Diaconescu, dar acest fapt se datorează perioadei de concedii de vară.

„Organizațiile strâng semnături, nu există un singur președinte de organizație care să spună că nu a fost certat, nu i s-a solicitat în mod repetat de către Secretariatul General să strângă aceste semnături pentru că suntem în urmă cu semnăturile, însă suntem un partid care a mai strâns semnături, o să le strângem. Este vară, oamenii mai sunt în concedii, dar nu există nici măcar o sugestie de lipsă de mobilizare în partid”, a susținut Udrea. Totuși, ea a precizat că, în calitate de lider al unui partid, trebuie să ia cea mai bună decizie pentru PMP.

Tehnic, se poate schimba candidatul

Președintele PMP a spus că, totuși, marți, 19 august, va exista o ședință a Colegiului Director al partidului, la care se va dezbate situația candidatului PMP. „Tehnic, este posibil să renunțăm la candidatura domnului Diaconescu”, a spus Elena Udrea, răspunzând unei întrebări. Ea a arătat că, în cazul în care Cristian Diaconescu obține un rezultat bun la alegerile prezidențiale, meritul va fi al întregului partid, iar dacă va fi slab, vina îi va fi atribuită.

Elena Udrea a amintit că s-a aflat într-o situație asemănătoare în 2012, când, în calitate de președinte al organizației PDL din București, l-a susținut pe Silviu Prigoană să candideze la prezidențiale. „Eu am o răspundere față de ce va face acest partid în toamnă. Dacă vom avea un candidat care nu va performa, va fi de vină Elena Udrea.

În 2012, Silviu Prigoană a avut un rezultate slab și am plătit ca președinte al organizației. Sunt foarte atentă ca soluția pe care eu o propun partidului să fie cea mai bună”, a afirmat președintele PMP. Ea a arătat că și-a asumat și rezultatul PMP la europarlamentare. „La europarlamentare, mi-am asumat campania. Nu am obținut un scor de două cifre, deși în unele teritorii am obținut mai mult decât PDL și PNL”, a afirmat lidera Mișcării Populare.

Iohannis, după voturile lui Băsescu

Potrivit Elenei Udrea, informațiile privind conflictele din PMP au apărut urmare a faptului că atât candidatul ACL, Klaus Iohannis, cât și Monica Macovei, care candidează ca independent, au nevoie de electoratul președintelui Traian Băsescu. „Există o dorință de a bloca un candidat al președintelui. Există un interes de a prelua electoratul președintelui de către candidatul ACL și Monica Macovei. Apar tot felul de intoxicări cărora colegii noștri le cad pradă”, a explicat Udrea.

Ea a apreciat însă că Klaus Iohannis nu va fi capabil să scoată din casă electoratul care-l apreciază pe actualul șef al statului. „Electoratul președintelui nu va merge niciodată cu cei care au participat la lovitura de stat din 2012”, a afirmat președintele PMP, care a mai apreciat că „fără electoratul lui Traian Băsescu nu se pot câștiga alegerile”. Udrea a arătat că va merge să voteze candidatul dreptei, în turul doi al prezidențialelor, dar a precizat: „Nu știu ce argumente să dau ca să conving electoratul să voteze cu Iohannis”. Potrivit Elenei Udrea, nici Monica Macovei nu-i va atrage pe acești alegători, care vor vedea că președintele Traian Băsescu nu o susține.

Ponta l-ar putea grația pe Voiculescu

Preșe­dintele PMP nu a exclus varianta ca premierul Ponta, dacă va ajunge la Cotroceni, să-l grațieze pe Dan Voiculescu. „Cred că este posibil ca Victor Ponta să-l grațieze pe Dan Voiculescu. Sper să nu ajungă să aibă dreptul ăsta”, a afirmat Udrea. Ea  a susținut că există sondaje care arată că actuala campanie de victimizare a Antenei 3 a avut efecte, și a făcut apel la presă să contracareze dezinformările.

Potrivit lui Udrea, Ponta este dependent de opinia publică. „Dl Ponta ne-a dat dovezi că nu ține cont de opinia publică, decât de cea care îl votează. Este dependent de buna imagine publică. O bună imagine pentru dl Ponta se referă și la imaginea pe care o va avea în fața partenerilor străini și tocmai această dorință îl va face să se oprească din a face acest gest”, a declarat președintele PMP.

Elena Băsescu, prietena mea de zece ani”

Președintele PMP a încercat să dezamorseze informațiile din ultimele zile, potrivit cărora între ea și Elena Băsescu, fiica șefului statului, ar exista un conflict. „Cu Elena Băsescu am o relație de 10 ani”, a spus Udrea, care a negat vehement că s-ar pune problema excluderii. Totuși, președintele PMP a arătat că fiica președintelui nu a participat, în ultima perioadă, la reuniunile PMP.

„Probabil din faptul că doamna Băsescu fiind mai departe de partid, în ultima perioadă nu a fost prezentă la ședințele noastre, probabil că cineva i-a trimis un mesaj greșit și de aici neînțelegerea”, a spus președintele PMP. Acum o zi, Elena Băsescu a acuzat-o pe Elena Udrea că împiedică strângerea de semnături pentru candidatul PMP, Cristian Diaconescu. „Doamna Ruxandra Dragomir se preface că nu știe despre ce este vorba: organizațiile au „probleme” în a strânge semnături pentru Cristian Diaconescu deoarece Elena Udrea le interzice acest lucru”, a scris, pe Facebook, Elena Băsescu.