În uralele celor care regretau moartea marelui star pop, solista a introdus, spre finalul concertului, versuri din una dintre capodoperele acestuia, piesa „Billie Jean”, pe care le-a strecurat în cea mai popu lară dintre piesele ei, „Mercy”.

Mulţimea adunată pe plajă a aplaudat şi a păstrat ideea încă departe, spre ieşire, unde cei mai mulţi dintre participanţi scandau numele marelui star. Concertul cântăreţei galeze, ajunsă pentru prima oară în România, a început în forţă, cu piesa care dă şi titlul albumului ei, „Rockferry”.

Pe plajă s-au adunat aproximativ 20.000 de fani din toate colţurile ţării, printre care şi vedete precum Elena Băsescu, Cătălin Josan şi Codin Maticiuc. Atmosfera petrecerii de pe plajă a fost încinsă vreme de 45 de minute, de către britanicii pop-rock „I am Kloot”.

Formaţia britanică a fost aleasă special, chiar de Duffy, pentru a cânta în deschidere. Îmbrăcată în pantaloni scurţi roz şi un top roşu, galeza blon dă a urcat pe scenă abia în jurul orei 21.30 şi a cântat timp de o oră, vreme în care spectatorii au fredonat şi au dansat pe rit murile pieselor „Mercy”, „Step ping Stone”, „Warwick Avenue” sau „Rain on Your Parade”.
 
Cântăreaţa a fost acompaniată pe scenă de o echipă formată din 15 oameni, instrumentişti, backing vocals şi două dansatoare care semănau izbitor cu ea. Pe parcursul concertului, artista i-a mulţumit publicului prezent, căruia i-a demonstrat că a învăţat câteva cuvinte în limba română, precum „Ce faci?”, „Bună seara” şi „Mulţumesc”, pe care le-a repetat pe parcursul concertului.

La finalul show-ului, după o oră în care plaja a răsunat de ritmurile marii petreceri, artista s-a întors pentru un bis. Fanii care aplaudau fără încetare au primit în schimb piesa „Distant Dreamer”. Show-ul s-a încheiat cu focuri de artificii.

În timp ce spectatorii îşi găseau drumul către ieşire, Duffy a fost invitată în zona VIP, special amenajată, unde reprezentanţii casei de discuri Universal Music din România i-au înmânat Discul de Platină, oferit pentru vânzările pe care le-a avut albumul „Rockferry” în ţara noastră.

Solista a primit încântată premiul, după care a vorbit puţin cu Cătălin Josan, pe care îl ştia de la un concert pe care l-a ţinut anul trecut în Londra. După concertul de la Mamaia, artista a zburat, cu un avion particular, spre Grecia, unde ieri, avea programat următorul concert.
 

DISCUL DE PLATINĂ. Duffy, alături de directorul general Universal Music România, Ioana Feşnic, şi reprezentantul Orange, Julien Ducarroz