Evenimentul Zilei > Economie > ELECTRICA are ȘEF nou
ELECTRICA are ȘEF nou

ELECTRICA are ȘEF nou

Georgeta Corina Popescu, fost secretar de stat în Ministerul Energiei, a fost desemnată în funcţia de director general al companiei Electrica, începând cu data de 1 februarie 2019, pentru un mandat de 4 ani, informează vineri compania.

"Sunt extrem de încântat că, în urma unui proces de selecţie riguros şi desfăşurat după cele mai bune practici, Consiliul de Administraţie a decis numirea Corinei Popescu în funcţia de Director General al companiei. În numele colegilor din Consiliu, îi urez Corinei mult succes. Experienţa în domeniu, personalitatea, integritatea şi calităţile de lider sunt, în opinia noastră, foarte importante pentru companie, într-o perioadă complicată, cu multe provocări, a declarat, potrivit Agerpres, Valentin Radu, preşedintele Consiliului de Administraţie al Electrica SA.

"Ca profesionist m-am format în Electrica, iar faptul că după ani mă întorc în această companie reprezintă pentru mine cu adevărat o mare onoare. În acelaşi timp, simt că am o mare responsabilitate, având în vedere faptul că piaţa de energie din România trece printr-o perioadă de transformare profundă, iar pentru Grupul Electrica este esenţial să răspundă rapid noilor provocări. Procesele de optimizare a activităţilor rămân o prioritate pentru noi, în perioada imediat următoare, atât pe segmentul de distribuţie, cât şi pe aria de furnizare, la fel şi modernizarea infrastructurii de distribuţie. Va trebui să găsim un echilibru între schimbările aduse de ultimele modificări legislative, inclusiv ale cadrului de reglementare, şi asigurarea unor rezultate financiare sustenabile pentru acţionari, în condiţiile îmbunătăţirii calităţii serviciilor oferite clienţilor noştri", a afirmat Corina Popescu.

Georgeta Corina Popescu a fost numită la data de 1 iunie 2018 pe poziţia de director general al Societăţii de Distribuţie a Energiei Electrice Muntenia Nord, parte a Grupului Electrica, iar din data de 1 noiembrie 2018 a preluat şi funcţia de director general provizoriu al Electrica SA.

Ea este absolventă a Facultăţii de Energetică din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti, specializarea Electroenergetică.

Începând cu anul 2007, Georgeta Corina Popescu şi-a desfăşurat activitatea în sectorul privat, ocupând funcţii importante în cadrul Grupului E.ON România şi al Grupului OMV.

În intervalul decembrie 2015 – februarie 2017, Corina Popescu a ocupat poziţia de secretar de stat în Ministerul Energiei, perioadă în care a făcut parte şi din Consiliul de Administraţie al Electrica SA. Începând cu 1 mai 2017, a fost numită în Directoratul Transelectrica, iar în perioada iunie 2017 – aprilie 2018 a fost preşedintele Directoratului Transelectrica.

Grupul Electrica oferă servicii la peste 3,7 milioane de clienţi şi are o arie de cuprindere naţională – cu organizare în trei zone pentru distribuţia energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord şi pe cuprinsul întregii ţări pentru furnizarea energiei electrice şi pentru întreţinere şi servicii energetice.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din Bucureşti şi Londra. Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuţiei şi furnizării energiei electrice din România.