Evenimentul Zilei > Horoscop > Einstein și găurile negre. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Einstein și găurile negre. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Einstein și găurile negre. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

”O să ajungem pe Lună, nu pentru că este ușor, ci pentru că este greu” – J.Kennedy.”Cucerirea Cosmosului este o afacere americană. Noi o să ajungem primii pe Marte, pe lunile lui Jupiter și unde o să ne mai permită tehnologia.” Donald Trump. ”Explorarea Cosmosului este una dintre prioritățile noastre. Rușii au lansat primul sputnik, primul om în spațiu, prima stație orbitală și vom fii primii, nu excludem cooperarea internațională, care vom ajunge pe planete extraterestre.” Vladimir Vladimirovici Putin.

 

 

 

 

Einstein și găurile negre. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

 

Pe 26 august s-au născut Guillaume Apollinaire, Joseph Montgolfier, Thalia, Emil Hurezeanu, Mihai Mălaimare, Nicolae Dobrin.

 

În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Adrian şi Natalia, soţia sa.

 

Iar nimic în „Kalendar”. Erau cumpătaţi şi înţelepţi strămoşii noştri! La ce mai serveşte diareea asta de sfinţi moderni, dacă nimeni nu-i ia ca model, ca valoare morală, etică! Doar pentru nume de călugări?

 

O notă specială pentru Nicolae Dobrin, pe care-l pomenim astăzi. Prinţul din Trivale ar fi împlinit, astăzi, 72 de ani. L-am urmărit de multe ori, pe stadion, la Bucureşti, sau la Piteşti, pe timpuri, în tinerețea mea. Aveai la ce să te uiţi! Să nu se supere niciun fotbalist grande de astăzi, sau de ieri, dar Gâscanul a fost cel mai bun! Fenta lui, pe stânga, în general, simţul perspectivei şi al jocului, loviturile libere şi dribblingul brazilian, dar şi şutul „folia seca”, învăţat de la Pelé, îl făceau un zeu al dreptunghiului de gazon. Păcat că astfel de „zei” nu trăiesc veşnic!

 

Repet, a fost şi este cel mai bun fotbalist român al tuturor timpurilor, până în prezent. Un om bun, modest, cinstit, foarte muncitor, care repeta o fentă sau o schemă, pe teren, până la perfecţiune şi care ai împărtăşit din experienţa lui, a format alţi fotbalişti. Nicolae Dică, Adrian Neaga şi Dănuţ Coman sunt matori.

 

Dar să revenim la marele fotbalist Nicolae Dobrin. Cu o istorie despre el, nu ştiu dacă este adevărată, o povestesc cum am auzit-o şi eu, acum mai mult de patruzeci de ani.

 

În anul 1972, echipa FC Argeş, cu Dobrin, care dă un gol magistral, bate celebra echipă a lui Real Madrid cu 2-1. Foarte impresionat de prestaţia Prinţului, puternicul preşedinte al clubului madrilean de atunci, Santiago Bernabéu i-a cerut lui Ceuşescu transferul lui Dobrin la Real. Contra a 2 milioane de dolari, sumă nemaiauzită în acele timpuri, când cu un dolar întreg mâncai bine la McDonald’s! Şi-ţi mai dădea şi restul. Se spune că Ceauşescu ar fi oftat, i-ar fi plăcut milioanele de dolari, dar a spus că-l omoară românii dacă-l vinde pe Gâscan şi a refuzat, precizând că Dobrin este un „bun naţional”. Se spune că atunci când a auzit povestea, Dobrin a râs până nu a mai putut şi zis: „Acum ce urmează, să-mi pună miliţeni la poartă şi să am program de vizitare 10-18, lunea închis?”

 

Bun, pentru cine se pricepe la fotbal, câteva din dribblingurile lui Nicolae Dobrin, înregistrările sunt de epocă, submediocre, dar muzica de fundal este inspirată. Iată:

 

https://www.youtube.com/watch?v=7ugFma4Kn8o

 

Dar despre altceva doream să vă informez, doamnelor și domnilor, dragi lupi, padawani și hobbiți. Sunt un om al păcii, așa că în fața acestui marș funebru cântat de sute de mii de partizani ai războiului mă agăț de orice informație, de orice speranță, chiar ridicolă, chiar o teorie a conspirației. Văd cum lumea se prostește și merge pe calea războiului, cum unul și altul, în slujba intereselor obscure, să fie ei bine plătiți, ațâță și împing prostimea la război. Nu este nimic nou.

 

Nu a fost o zi de pace, pe tot globul, niciodată. Omul este o maimuță războinică, un ucigaș. Dacă nu mă credeți, iau o carte din bibliotecă. Se numește ”Enciclopedia Războaielor” o carte frumoasă, in quarto, cu mult material grafic, fotografii, de 602 pagini. Două edituri, Editura Luceafărul și Editura Lider, în anul 2005, au conlucrat la traducerea și editarea enciclopediei coordonate și scrise de David Brownstone și Irene Franck. O traducere inspirată și foarte corectă a Magdei Lucian. În această enciclopedie puteți să găsiți temeiul celor afirmate de mine.

 

Teoria conspirației spune că există posibilitatea ca explorarea și cucerirea Cosmosului să îndepărteze pericolul unui război mondial, să creeze o nouă cursă pentru teritorii și resurse, în spațiul cosmic, ca în cazul descoperirilor geografice din secolele XIV-XV.

 

Și, iau o altă carte din bibliotecă. O carte grea, mare, tot in quarto, bine legată, îmbrăcată în pânză. ”Istoria descoperirilor geografice” un volum de 960 de pagini scris de academicianul I.P. Maghidovici și apărută la Editura Științifică în anul 1959. O carte rară, științifică, care merge la mărturia documentelor, lipsită total de activism politic, mă și mir cum a apărut în acele timpuri, dar mai erau și savanți cu coloană vertebrală, printre ruși. Da, cei care au comis această teorie a conspirației s-ar putea să aibă dreptate. Lumea cunoscută din Evul Mediu trecea prin același tipuri de crize, păstrând proporțiile, cu cele de astăzi. Soluția, mereu la îndemână, cucerirea și anexarea altor teritorii.

 

O să ajungem pe Lună, nu pentru că este ușor, ci pentru că este greu” – J.Kennedy.”Cucerirea Cosmosului este o afacere americană. Noi o să ajungem primii pe Marte, pe lunile lui Jupiter și unde o să ne mai permită tehnologia.” Donald Trump. ”Explorarea Cosmosului este una dintre prioritățile noastre. Rușii au lansat primul sputnik, primul om în spațiu, prima stație orbitală și vom fii primii, nu excludem cooperarea internațională, care vom ajunge pe planete extraterestre.” Vladimir Vladimirovici Putin.

 

NASA și JAXA, corespondenta japoneză, sunt de părere că până cel târziu în anul 2030 tehnologia spațială va permite omului să ajungă și să stabilească o colonie pe Marte. Secretul secretelor este că nu Marte este țelul final, ci centura de asteroizi dintre Marte și Jupiter, adevărat muzeu de resurse minerale și metalice. Noile tehnologii și stații orbitale, dar și baze pe Lună și Marte vor reduce prețul de cost sub cel al exploatării de pe Pământ a unor resurse pe cale de epuizare. Aceasta până în anul 2060, spun specialiștii.

 

Mereu, agențiile de știri ne anunță că s-a mai descoperit o ”planetă locuibilă” aflată, față de soarele propriu, la distanța potrivită, adica la cea a Pământului. Mă tem că este vorba de strategia de relații publice de obișnuire a populației cu un posibil exod cosmic. Multe din planetele descoperie, numarul lor a trecut de patru mii, au o mecanică cerească care exclude existența atmosferei, a apei, ce să mai spun de viață. Nici nu se știe cu certitudine dacă există, aceste planete. După cum precizeză Julien Morin, cercetător la Laboratorul Univers și Particule din Montpellier: «Lorsqu’une planète tourne autour de son étoile, elle fait osciller très légèrement cette dernière d’avant en arrière, ce qui modifie sa couleur par effet Doppler», Când o planetă se rotește în jurul stelei sale, o face să oscileze puțin, pe cea din urmă, înainte și înapoi, ceea ce modifică culoare sa prin efectul Doppler-Fizeau. Deci, nu este vorba de o observație directă, ci de interpretări, de speculații.

 

Speculații care dau naștere unei alte teorii a conspirației. Poarta Galactică, Poarta Stelară. Care s-ar afla în Antarctida, acoperită de ghețuri și descoperită în anul 1958 de către americani. Opera unei civilizații extrem de avansate, de acum 50 de milioane de ani. Așa au apărut mai multe cărți, filme și seriale cu subiectul ”Stargate”. Problema este că americanii au poarta, au reușit să activeze modulul de energie, dar nu au agenda de adrese. Iar comunicare prin poartă, trimiterea unui robot de explorare dotat cu cameră video, este doar în film. Poarta stelară nu poate funcționa decât o fracțiune infimă de secundă atâta timp cât expediază ceea ce se află în câmpul ei. Apoi se închide instantaneu. Dar, după cum v-am spus, teoria conspirației spune că nu funcționează, nu există agenda de adrese. Or fi știind conspiraționiștii ceva… Proiectul s-a suspendat până când se va stabili cu certitudine dacă poarta funcționează, este un dispozitiv de transport, sau este doar o ghilotină sofisticată extraterestră.

 

Tot teoria conspirației spune că găurile negre pot deveni trambuline pentru un salt galactic prin ele, sau folosind efectul de praștie al gravitației lor imense. Albert Einstein nu credea în existența găurilor negre. A spus despre ele: ”Este un nonsens. Natura nu lucrează așa!”  Einstein a reacționat la teoria, din anul 1916, a lui Karl Schwartzschild, care se baza pe o formulare, mai veche, despre găurile negre, făcută în secolul XVIII de către Pierre-Simon Laplace.

 

Pe de altă parte găurile negre nu transportă materia în același Univers, ci într-un Univers paralel. Așa se păstrează conservarea materiei și a energiei pe total infinit. Nu mă întrebați de unde știu, știu pur și simplu…

 

Dar mai există un mijloc de transport. Vehiculul spațial, naveta, racheta cosmică. Bun, dacă cea mai bună rachetă din prezent ar pleca spre Proxima Centaurii, aflată la patru ani lumină, cea mai apropiată stea de Pământ, ar ajunge la destinație în 19.000 de ani. Totuși, Iuri Milner, un multimiliardar rus, pasionat de explorarea Cosmosului, spune că viitorul nu este al rachetelor cu propulsie chimică. El se gândește la un vehicul spațial cu propulsie atomică, ionică, sau chiar fotonică. Echipajul va sta în stare de hibernare, viață suspendată, poate, pe trei sferturi din parcurs. Cyrille Vanlerberghe precizează că se poate atinge astfel 20% din viteza luminii, micșorând drumul relativ către Proxima la numai 20 de ani, dintre care 15 petrecuți în stare de suspendare. Este multă fantezie, fără nicio îndoială, dar când s-a scufundat Titanicul, îi trecea vreunui om, de pe Pământ, prin cap că până la sfârșitul secolului omul va ajunge pe Lună? Bună întrebare!

 

 

Mie îmi plac teoriile conspirației atâta timp cât oferă alternative războiului, pacea trebuie salvată, cu orice preț, gândiți-vă și rugați-vă pentru asta, pentru că mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

☼     ♂       ♀

 

BERBEC   Intuiţia ta a fost corectă, bănuielile tale se confirmă. E momentul potrivit să exprimi cu satisfacţie: bingo!  Eşti în formă, dar trebuie să eviţi excesele, în special efortul fizic. În această perioadă trebuie să te bazezi pe trăiri, intuiţii şi sentimente, dar şi pe judecata rece şi logică. Mai ales nu da curs furiilor de moment sau nu exagera importanţa şi repercusiunile unor informaţii din presă. Presa minte din interes sau din prostie, dar nu trebuie să te încurce!

 

TAUR   O zi de luni care seamănă cu altă zi de luni, în care rutina muncii, a activității şi a orelor de distracție, pe seară, îți dau o senzaţie ciudată de “déjà vu”. Totuşi, o veste mai interesantă! Treburile de rutină le faci bine şi temeinic. Nu te avânta pe tărâmuri şi domenii necunoscute. În orice caz tot ceea ce vei începe nou pare lovit de inconsistenţa perioadei, adică nu ai voinţa şi putinţa să le duci la bun sfârşit. Starea aceasta se prelungeşte până spre seară. Ocupă-te, deci, de cultură şi artă!

 

GEMENI  Amână, dimineaţa, dacă depinde de tine, orice întâlnire importantă, sau  decizie majoră.  A doua parte a zilei pare mai bună. Poate ieşi în oraş, poate cumperi ceva, poate te relaxezi! O zi cam nesuferită. Evită enervarea şi lasă-i pe alţii să-şi rupă dantura. O configuraţie aparte te îmbie în această perioadă şi încă câteva zile după weekend, să te identifici cu propriile proprietăţi şi bunuri şi să cheltuieşti mult. Supraveghează-ţi cu mare grijă dorinţa să deţii lucruri extravagante şi să faci cheltuieli foarte mari, sa investesti utopic in propria imagine.

 

RAC  Conjunctura bună, cu Luna favorabilă, te îndreptăţesc să speri în rezolvarea favorabila a problemelor tale sentimentale sau profesionale, care, trenează de mai mult timp. Concentrează-te! În activitatea proprie întâlneşti oarecare opoziţie, ca un arc care se comprimă, se comprimă, care încearcă să-ţi frâneze rapiditatea. Nu te enerva, nu reacţiona disproporţionat ci încercă să-ţi păstrezi calmul şi să lămureşti pe cei din jur cum stă treaba. Dacă nu te ajută, măcar să nu te impiedice!

 

LEU   Așa este în jungla ta, este lipsă de cooperare, elefanții vor la mare, maimuțele la munte, iar hienele râd de toată lumea! Anumite informaţii te descurajeză, dar poți s-o scoţi la capăt! Toate aspectele sunt favorabile, mai puţin cele care ţin strict de interesul tău personal, adică de iluziile care ţi le faci. Este bine sa nu te umfle râsul la vederea noii achizitii a prietenului sau prietenei, pentru ca s-ar putea sa dai explicatii penibile. Stăpâneşte-te, abate subiectul discuţiei şi totul se poate termina cu bine, ca în filmele americane alb-negru!

 

FECIOARĂ    Nu-ţi impune astăzi părerile în anturaj, în familie, cu orice preţ, chiar dacă ai dreptate.  Lasă-i să-şi bată și ei capul, să ia ajungă ei singuri la adevăr. Atunci vor lupta pentru el! Dar, adevarul este cea mai bună minciuna şi in dragoste o minciuna gogonata este cel mai pur adevar – pana când te descoperă! Evită deciziile la grabă, în cursul dimineţii. Seara este mai bine aspectata pentru succesul unor afaceri-relaţii. Nu este o perioadă indicată pentru asumarea de obligaţii pe termen lung sau formarea de noi asociaţii.

 

BALANŢĂ   Nu te simţi în apele tale şi nu ai chef de performanţe! E o zi în care spiritul corporatist mai poate aşteapta. Te simţi bine într-un ritm normal de viaţă, în toată splendoarea comodităţii! Din nou probleme de uzură, cazuri de faulturi de joc, în familie sau cu prietenii. Nu trebuie să-ţi faci atâtea gânduri pentru orice amănunt. Astăzi te simţi ca un brazilian, la o şcoală de samba: „fiesta, si – trabajo, no!” Până la urmă consumismul şi corporatismul sunt cele mai periculoase boli alte perioadei actuale. Nu te lăsa îmbolnăvit!

 

SCORPION   Din nou e luni, a mai început o săptămână și te gândești ce-i de făcut pentru interesele tale. Ai câteva treburi personale rămase în urmă, care pot atrage griji și cheltuieli mari, ia măsuri! Din nou o zi aproape favorabilă, mai ales sub aspectul veştilor şi noutăţilor pe care le afli. Cumpărăturile şi achiziţiile nu sunt favorizate ca şi „rectificările” în afaceri. Seara foarte romantică, sigur, dacă ai vârsta şi dispoziţia necesare. Nu ai noroc la bani, ai noroc la dragoste, doar aşa spune vorba veche!

 

SĂGETĂTOR   Stelele îţi sortesc o zi bună, nu te aştepta la nimic negativ, iar cu puţina gândire isteață poţi rezolva în mod onorabil şi problemele cotidiene de astăzi. Dar, nu pleca la drum lung! O zi perfectă ca să faci planuri de viitor şi să iei deciziile necesare. Dimineaţa este activă, poate chiar prea activă, aşa că trebuie să eviţi graba şi nerăbdarea. După o dimineaţă interesanta, dar obositoare, este cazul să te relaxezi puţin. Nu prea mult, pentru că nu te lasă energia proprie! Poate te duci la plimbare, prin oraș?

 

CAPRICORN   Eşti „îngheţat în proiect”, prins ca un fluture în insectar. Incertitudinile, problemele dificile cu care te confrunţi te împiedică să reacţionezi rapid şi nu îţi lasă libertatea de alegere! Gândeşte de două ori până dai un răspuns. Orele serii sunt cele mai favorabile. Poţi folosi această zi ca să-ţi faci un bilanţ al lucrurilor pe care le ai de făcut. Poţi, şi trebuie să faci, mici schimbări în structurile tale personale, ordonează-ţi bugetul de venituri şi cheltuieli, „cash-flow”. Detaliile sunt mai importante, astăzi! S-ar putea să ai nevoie de ajutor! Vezi, preventiv, pe cine te poţi baza!

 

VĂRSĂTOR    O zi favorabilă, în sensul să te limitezi la activităţile obişnuite de luni, cumpărături de completare după consumul din weekend, muncă, distracție. Nu ai nicio surpriză neplăcută, totuși ceva te îngrijorează, fără motiv evident! Dimineaţă foarte dinamică, cu multe întâlniri în care se pot finaliza vechi proiecte şi idei. Trebui să-ţi temperezi gama simţămintelor pentru că eşti într-o perioadă de hipersensibilitate. De asemenea, în afaceri sau dragoste nu lăsa nici o neclaritate în perioada menţionată, exprimă-te clar şi concis, ba mai repetă, la fel, dacă este nevoie.

 

PEŞTI   Eficacitate, perseverenţă, rentabilitate, productivitate sunt cuvintele folosite des!  Foarte bine, dar, între două ape, cine o duc bine azi? Peştii cei greu de prins, sau greu de convins! O zi excelentă pentru promovarea cu succes a intereselor personale. Noi idei par să se contureze. Mai tot ce faci reuşeşti. Mai pui încă o piatră, ca la jocul de Go, pe drumul succesului tău. Prietenii, familia, anturajul apropiat fac parte din planul avantajat de stele. Poţi folosi prilejul ca să petreci o seară foarte plăcută în compania lor!

 

Publicat in categoriile: Horoscop
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: