O cameră de luat vederi dintr-un bloc de locuințe din Suceava a surprins imagini cu un individ care pare că gustă soluție dezinfectantă dintr-un recipient montat pe perete. Clipul a fost postat pe Facebook de viceprimarul Lucian Harșovschi, care a făcut legătura cu declarațiile președintelui american Donald Trump.

„Uite dezinfectantul, nu e dezinfectantul! Oare să fi ascultat sfatul lui Trump referitor la injectarea cu dezinfectant? Dacă recunoașteți personajul poate îl etichetați în postare să vedem dacă e bine, sănătos. Chiar nu e de glumit, se pare că îl gustă”, a postat viceprimarul pe Facebook.

În imaginile filmate se vede cum tânărul, surprins cu spatele la cameră, se apropie de dispenserul cu dezinfectant, își toarnă în palmă și apoi duce mâna la gură ca și cum ar sorbi. Apoi se întoarce și pleacă. După câteva zeci de secunde el revine și desprinde dispozitivul de pe perete, luându-l cu el.

Nu se știe dacă pentru a-i consuma conținutul, după sugestia lui Donald Trump, sau pentru a-l monta pe propriul perete.

Joi, într-o conferință de presă, Donald Trump a sugerat că dezinfectantul ar putea fi injectat pacienților de Covid-19 pentru a distruge virușii din corpul acestora.

La scurtă vreme după declarația sa total neinspirată, mai mulți americani au încercat remediul propus de președinte. Acest lucru i-a determinat pe oficiali să iasă public și să avertizeze publicul că nu trebuie să facă ceea ce a sugerat președintele și nu trebuie în niciun caz să bea sau să-și introducă în corp dezinfectanți, clor sau alte produse chimice de uz casnic.

Chiar rivalul democrat al lui Trump, fostul vicepreședinte Joe Biden, a postat pe Twitter un mesaj în acest sens: „Nu-mi vine să cred că spun asta, dar vă rog, nu beți clor!”