Tot mai muți deținuți care sunt încarcerați în Uniunea Europeană fac cereri să poată executa pedepsele la care au fost condamnați, în România.

Potrivit acestora, penitenciarele din țara noastră sunt mai sigure, iar riscul de infectare cu noul coronavirus fiind mai mic. De altfel, susțin deținuții și numărul persoanelor infectate în țara noastră e mult mai mic, în comparație cu Italia, Franța,Spania sau Austria.

Un astfel de exemplu este al românului Valer Țiglaru (foto) care a fost condamnat de Tribunalul Viena la 1.080 de zile de închisoare, pentru furt calificat, pedeapsă care se mai adaugă unei alteia, de 720 de zile de închisoare, pentru tentativă de furt prin efracție.

Cu alte cuvinte, omul este un hoț de meserie dar acum vrea să se întoarcă acasă unde să își execute pedeapsa. Acesta a depus o cerere unde își exprimă acordul să fie trimis în România pentru că este patriot și vrea să execute pedeapsa acasă, aceasta fiind aprobată în regim de urgență. Ulterior, Țiglaru a depus o cerere la o instanță românească să îi fie recunoscută pedeapsa executată în Austria.