Potrivit profesorului David Spiegelhalter, de la Universitatea din Cambridge, cuplurile din Marea Britanie fac cu  40% mai puțin sex decât  acum 20 de ani. Cercetătorii au avertizat anterior că o creștere a dispozitivelor, cum ar fi iPad-urile, îi ajută pe oameni să nu se plictisească, dar îi înstrăinează. Spiegelhalter susține că problema a devenit și mai toxică de-a lungul anilor, iar serialele de consum, precum Game of Thrones, dau dependență.
 

"Ideea este că această conectivitate masivă, verificarea constantă a telefoanelor noastre, comparativ cu doar câțiva ani în urmă, când televizorul era închis la ora 10:30 și nu mai aveai altceva de făcut a dus la această problemă,, a spus recent profesorul Spiegelhalter la Festivalul Hay .

Spiegeilhalter mai susține faptucă viața  cuplurile britanice se va schimba: nu vor mai avea relații intime până în 2030. "Unul dintre cercetători a menționat cuvântul iPad. Cred că este setul de box-uri, Netflix:,, Doamne, Dumnezeule, trebuie să mă uit la întreaga serie din Game of Thrones ", a avertizat profesorul. Cu alte cuvinte, consumul pe bandă rulantă a filmelor și a divertismentului a dus la scăderea libidoului.