Evenimentul Zilei > Justitie > Doi foşti edili au stat la coadă pe „culoarele justiţiei”
Doi foşti edili au stat la coadă pe „culoarele justiţiei”

Doi foşti edili au stat la coadă pe „culoarele justiţiei”

Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, a stat la rând, ieri, pe holurile Tribunalului Bucureşti, până când a terminat ex-edilul Jilavei, Adrian Mladin, să dea seamă în faţa instanţei în legătură cu acuzaţiile aduse de procurorii DNA.

Cei doi au multe în comun, pe lângă acuzaţiile de luare de mită: sunt judecaţi de acelaşi magistrat, Iosefina Pârvu, şi au fost băgaţi „între coperţi” de aceiaşi denunţători, afaceriştii Teodor Gogonea şi Alin Petroi. Judecătoarea i-a catalogat pe cei doi „denunţători ori martori de profesie”, care, astfel, „nu răspund pentru ceea ce fac”.

Mladin, care de doi ani a schimbat fotoliul de primar de Jilava cu un pat la Penitenciarul Rahova, fiind condamnat într-un alt dosar, a dat detalii despre „reţeta” prin care ajung anumite firme „de casă” să câştige licitaţiile publice.

În esenţă, Mladin a relatat că el nu avea în atribuţii organizarea acestor licitaţii, însă ştie că lucrările sunt adjudecate prin asocieri succesive între firme, se încheie un contract-cadru, apoi, în funcţie de finanţare, se semnează contracte subsecvente cu diferite societăţi ale consorţiului.

„Diaconescu a fost cel care a participat la licitaţia în discuţie ca împuternicit al acestei asociaţii (n.r. – între firme). Nu i-am sugerat lui Gogonea ca Royal Eco Prest să câştige licitaţia, e o fabulaţie! (…) Alin Petroi a întocmit documentaţia ulterior, după finalizarea licitaţiei, studii de fezabilitate, dirigenţie de şantier – prin firmele lui”, s-a disculpat Mladin.

 

Soţia lui Capatos, audiată în dosarul lui Oprescu

La o oră distanţă, numele celor doi denunţători „profesionişti” au răsunat din nou în sală, de data aceasta în dosarul de luare de mită a lui Sorin Oprescu, care de la rezoluţii de primar semneză acum controlul judiciar. Ieri, a venit rândul Monicăi Capatos – soţia realizatorului tv Dan Capatos- să fie audiată în dosarul lui Oprescu. Aceasta a fost jurnalistă acreditată la Primărie şi s-a implicat în proiecte de PR la Centrul Cultural al Palatelor Brâncoveneşti. „Pe martorul Gogonea l-am văzut o dată la Palat, dar nu îmi amintesc. Pe martorul Petroi l-am văzut tot așa, o dată la sediul Palatului Mogoșoaia”, a declarat, vag, Monica Capatos. Pe parcursul audierii, aceasta a continuat pe acelaşi ton, iar judecătoarea a ameninţat-o că îi face plângere la DNA pentru mărturie mincinoasă.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: