Cei doi au multe în comun, pe lângă acuzaţiile de luare de mită: sunt judecaţi de acelaşi magistrat, Iosefina Pârvu, şi au fost băgaţi „între coperţi” de aceiaşi denunţători, afaceriştii Teodor Gogonea şi Alin Petroi. Judecătoarea i-a catalogat pe cei doi „denunţători ori martori de profesie”, care, astfel, „nu răspund pentru ceea ce fac”.

Mladin, care de doi ani a schimbat fotoliul de primar de Jilava cu un pat la Penitenciarul Rahova, fiind condamnat într-un alt dosar, a dat detalii despre „reţeta” prin care ajung anumite firme „de casă” să câştige licitaţiile publice.

În esenţă, Mladin a relatat că el nu avea în atribuţii organizarea acestor licitaţii, însă ştie că lucrările sunt adjudecate prin asocieri succesive între firme, se încheie un contract-cadru, apoi, în funcţie de finanţare, se semnează contracte subsecvente cu diferite societăţi ale consorţiului.

„Diaconescu a fost cel care a participat la licitaţia în discuţie ca împuternicit al acestei asociaţii (n.r. – între firme). Nu i-am sugerat lui Gogonea ca Royal Eco Prest să câştige licitaţia, e o fabulaţie! (…) Alin Petroi a întocmit documentaţia ulterior, după finalizarea licitaţiei, studii de fezabilitate, dirigenţie de şantier – prin firmele lui”, s-a disculpat Mladin.

 

Soţia lui Capatos, audiată în dosarul lui Oprescu

La o oră distanţă, numele celor doi denunţători „profesionişti” au răsunat din nou în sală, de data aceasta în dosarul de luare de mită a lui Sorin Oprescu, care de la rezoluţii de primar semneză acum controlul judiciar. Ieri, a venit rândul Monicăi Capatos – soţia realizatorului tv Dan Capatos- să fie audiată în dosarul lui Oprescu. Aceasta a fost jurnalistă acreditată la Primărie şi s-a implicat în proiecte de PR la Centrul Cultural al Palatelor Brâncoveneşti. „Pe martorul Gogonea l-am văzut o dată la Palat, dar nu îmi amintesc. Pe martorul Petroi l-am văzut tot așa, o dată la sediul Palatului Mogoșoaia”, a declarat, vag, Monica Capatos. Pe parcursul audierii, aceasta a continuat pe acelaşi ton, iar judecătoarea a ameninţat-o că îi face plângere la DNA pentru mărturie mincinoasă.