Evenimentul Zilei > Sport > Echipa lui Olăroiu se desființează! A fost campioana Chinei, acum e în faliment
Echipa lui Olăroiu se desființează! A fost campioana Chinei, acum e în faliment

Echipa lui Olăroiu se desființează! A fost campioana Chinei, acum e în faliment

Echipa lui Olăroiu se desființează, la doar câteva luni după ce a obținut titlul de campioană a Chinei, din cauza prolemelor financiare.

Echipa lui Olăroiu se desființează! Jiangsu Football Club, cum se numește acum Jiangsu Suning, echipă care a câştigat titlul de campioană a Chinei sub conducerea antrenorului român Cosmin Olăroriu, şi-a încetat activitatea. Decizia a fost luată din cauza problemelor financiare la doar trei luni de la acel succes, anunță AFP, citată de Agerpres.

Clubul de fotbal din Nankin a anunțat, printr-un comunicat, că „în pofida reticenţelor noastre de a ne despărţi de jucătorii care au cucerit cele mai mari onoruri şi de suporterii care şi-au arătat solidaritatea faţă de club, cu regret trebuie să facem un anunţ: de azi, Jiangsu Football Club pune capăt activităţii echipelor sale”.

Echipa lui Olăroiu se desființează! Cum să plece un antrenor ce câștigă campionatul?

Clubul chinez Jiangsu Football Club s-a despărţit recent de antrenorul Cosmin Olăroiu şi de mai mulţi jucători de bază în cucerirea titlului. Conducerea și-a justificat decizia prin „succesiunea mai multor elemente incontrolabile”.

În ultimele şase luni, Jiangsu a căutat – fără succes – un nou investitor în locul grupului Suning. Acesta deţine, în Italia, celebra echipă Inter Milano, aşa că a decis să se retragă de la clubul chinez.

Chinezii, patroni la Inter Milano

Patronul firmei Suning, Zhang Jindong, şi-a anunțat intenţia de a renunţa la activităţile din afara sferei comerciale. Compania Suning deţine 68.55% din capitalul lui Inter Milano, iar un fond de investiţii din Hong Kong, Lion Rock Capital controlează restul acţiunilor clubului italian.

Între timp, un alt club din Superliga Chinei, Tianjin Teda, a anunțat că ar putea intra în faliment în următoarele zile. Cauzele sunt aceleași: problemele economice cu care se confruntă fotbalul chinezesc.

Jiangsu a fost unul dintre cluburile emblematice ale Superligii chineze, iar în 2016 i-a transferat pe brazilienii Alex Teixeira şi Ramires pentru 50 respectiv 28 milioane dolari. Pe banca tehnică au trecut antrenori precum Fabio Capello, iar în 2019, Jiangsu a fost aproape de transferul galezului Gareth Bale de la Real Madrid.