Evenimentul Zilei > International > Echipa lui Donald Trump se încăpăţânează şi deschide un nou proces în Wisconsin 
Echipa lui Donald Trump se încăpăţânează şi deschide un nou proces în Wisconsin 

Echipa lui Donald Trump se încăpăţânează şi deschide un nou proces în Wisconsin 

Echipa preşedintelui care îşi încheie mandatul, Donald Trump, a depus o cerere sub formă de petiţie la Curtea Supremă americană pentru a infirma o decizie a justiţiei din statul Wisconsin referitoare la alegerile prezidenţiale.

Documentul prezentat vizează o decizie a justiţiei din Wisconsin care ar fi permis, potrivit echipei de campanie a lui Donald Trump, „votul ilegal al 50.000 de absenţi”. 

Toate statele americane au certificat rezultatele electorale proclamând victoria preşedintelui ales, Joe Biden, şi unii republicani au recunoscut de asemenea victoria democratului după săptămâni de false afirmaţii din partea lui Donald Trump privind o pretinsă fraudă electorală pe scară mare.

Cu acest nou proces, campania lui Donald Trump încearcă să anuleze victoria lui Joe Bide în statul Wisconsin, deşi o victorie în acest stat nu ar permite să se schimbe rezultatul global al alegerilor prezidenţiale.

Este vorba de al doilea proces constituţional al echipei lui Trump după o altă petiţie depusă în Pennsylvania pe 20 decembrie.

Echipa lui Trump a deschis şi alte zeci de procese în speranţa de a schimba rezultatul alegerilor, dar aproape toate au fost respinse.

Ziua de 6 ianuarie va fi hotărâtoare, când Congresul va certifica rezultatele colegiului electoral stat cu stat.

https://www.lalibre.be/international/amerique/elections-us/l-equipe-de-donald-trump-s-obstine-et-ouvre-une-nouvelle-poursuite-judiciaire-au-wisconsin-5fec1fbb7b50a652f755fda8 

Traducere: Gabriela Sîrbu/gsarbu/cciulu