În 2009, Curtea de Apel Cluj a dispus amendarea ministrului Educaţiei Ecaterina Andronescu cu suma zilnică de 120 de lei, până în momentul în care înfiinţează Comisia de Etică, organism prevăzut de Legea Educaţiei, relatează oradecluj.ro. Întrucât a întârziat 80 de zile punerea în aplicare a sentinţei, suma datorată statului de ministru a ajuns la 9.600 de lei.
Magistraţii judecaseră atunci plângerea profesorului clujean Dorin Isoc, căruia îi fusese desfăcut contractul de muncă de la Universitatea Tehnică pentru că nota studenţii cu zecimale. Profesorul contestase măsura la Ministerul Educaţiei, dar Comisia de Etică, abilitată să examineze cazul său nu exista, deşi era prevăzută de Legea Educaţiei. 
Pentru că s-a întârziat soluţionarea cazului său, Ministerul Educaţiei i-a plătit lui Isoc daune morale în valoare de 30.000 de lei. Ministrul Andronescu, în schimb, nu a plătit amenda dictată de instanţă, scriu jurnaliştii clujeni.
Reprezentanţii Curţii de Apel Cluj au arătat că au trimis Ministerului Finanţelor decizia prin care ministrul Andronescu trebuia executată silit. Odată ajunsă la Ministerul Educaţiei însă, cererea s-a pierdut.
Aflată într-o vizită la Cluj în urmă cu câteva luni, Ecaterina Andronescu a declarat că îşi aminteşte de cazul profesorului Isoc, dar că, personal, nu a plătit nici o amendă pentru întârzierea înfiinţării Comisiei de Etică.
CITIŢI ŞI:

  • Câte plagiate poate duce un ministru?
  • Verdict UB în cazul tezei lui Ponta: PLAGIATOR! Verdict CNE: E curat ca lacrima
  • Verdict de PLAGIAT în cazul Ponta de la Universitatea Bucureşti. „Eu am mai văzut teze cu pasaje copiate, dar niciuna în halul acesta”
  • Decizie oficială CNE: Ponta NU a plagiat, a respectat regulile din 2003. Profesor: „E o aberaţie!”
  • Victor Ponta e liniştit, plagiatul mai aşteaptă. Universitatea din Bucureşti, cocoşată de scandal
  • Mihai Gîrţu, profesor universitar: "Scandalurile de plagiat arată că societatea începe să se vindece"
  • ACADEMICIENII i-au declarat RĂZBOI lui Ponta:"Plagiatul este evident. Cerem DEMISIA premierului"
  • SURSE: Universitatea din Bucureşti a decis: Ponta a PLAGIAT. Presiuni la adresa universităţii. Ponta: „Nici eu nu mai ştiu ce am făcut”