Evenimentul Zilei > International > Ea a organizat Concursul de CARICATURI cu Mahomed. Cine este femeia care a ISTERIZAT Islamul?
Ea a organizat Concursul de CARICATURI cu Mahomed. Cine este femeia care a ISTERIZAT Islamul?

Ea a organizat Concursul de CARICATURI cu Mahomed. Cine este femeia care a ISTERIZAT Islamul?

Doi jihadiști au deschis focul la o expoziție de caricaturi din Garland, Texas, avându-l ca subiect pe Profetul Mahomed. Organizatoarea expoziției este Pamela Geller, care în ultimii ani și-a făcut o profesiune de credință din a se război cu Islamul.

Cu câteva săptămâni înainte, Pamela Geller și fundația sa „American Freedom Defense Initiative” au sponsorizat o campanie majoră prin care marile orașe ale Statelor Unite au fost umplute cu afișe anti-Islam, cu un conținut considerat de mulți scandalos, scrie Washington Post.

Pe afișe, alături de fotografia unui bărbat musulman mascat se putea citi:

„Uciderea Evreilor este gestul nostru de adorare care ne aduce mai aproape de Allah.”

Mesajul era semnat ironic „Hamas MTV”, iar dedesubt scria:

„Acesta este Jihadul LUI, al tău care este?”

Duminică, Pamela Geller a ținut din nou capul de afiș al știrilor, organizând șa Garland, Texas, „Jihad Watch Muhammad Art Exibit and Cartoon Contest”, concursul de caricaturi avându-l ca subiect pe Profetul Mahomed, devenit ținta atacului jihadiștilor.

Însă activitatea anti-Islamistă a lui Geller este și mai veche. În 2009, ea a devenit liderul unei mișcări împotriva ridicării unei moschei în Manhattan. Cu această ocazie, ea avea să declare pentru The New York Times:

„Singurul musulman moderat este musulmanul secular. Când musulmanii se roagă de cinci ori pe zi, ei îi blestemă pe creștini și pe evrei de cinci ori pe zi.”

Bogata femeie, cândva casnică, devenită activist și blogger politic, este astăzi una dintre cele mai puternice voci împotriva a ceea ce ea numește „Islamizarea în curs a Americii”. În afara ONG-ului „American Freedom Defense Initiative”, ea mai conduce și un altul, care se numește „Stop Islamization of America”.

Islamizarea, spune Pamela, nu este ceva care se petrece peste noapte. „Ea se face încet, pic, pic, pic, pic”, declara Geller pentru New York Times în 2010:

„Moscheizarea locurilor de muncă, cu impunerea orelor de rugăciune prin contract de către sindicate, duce la prelungirea zilei de muncă a ne-musulmanilor…Aceste cereri sunt o modalitate de a impune Islamul într-o societate seculară.”

Discursul ei virulent face ca fundația sa să fie trecută pe lista așa-numitelor „grupuri care propovăduiesc ura” („hate groups”) a influentului institut de monitorizare Southern Poverty Law Center, care o numește „mișcarea anti-musulmană cea mai vizibilă și agresivă”.

Replica Pamelei Geller nu întârzie să bubuie:

„Ei spun că sunt rasistă, islamofobă și bigotă anti-musulmană… Eu sunt împotriva Jihadului. Nu văd cum cineva ar putea să spună că este împotriva musulmanilor. Îi iubesc pe musulmani.”

Apriga femei se descrie pe sine ca avându-și originea în Ground Zero. Când a apărut teroarea, spune ea, a vrut să facă ceva.

A creat un blog, a pozat în bikini pentru a sfida Islamul, a prezentat o teorie a conspirației potrivit căreia Obama ar fi copilul lui Malcolm X (un preot musulman de culoare american, purtător de cuvând al Nation of Islam – n.r.) cu o prostituată; actualul președinte ar fi fost musulman de mic și nu ar fi renunțat nici azi la credința sa.

Odată cu atacul terorist de la Charlie Hebdo, care a făcut 12 victime, Pamela Geller revine în prim-plan. Ea anunță organizarea unui concurs de caricaturi avându-l ca subiect pe Profetul Mahomed, locul I find premiat cu 10.000 de dolari.

Controverselor iscate de inițiativa sa, Pamela Geller le răspunde într-o declarație pentru Washington Post:

„Vreau ca oamenii să înțeleagă cât de mare este astăzi amenințarea pentru libertatea de expresie, și cât de mare nevoie este să fie apărată. Suntem pregătiți pentru violență. Știm riscurile.”

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: