Evenimentul Zilei > Social > E revoluție contra „Stăpânilor Universului”! Internetul fierbe
E revoluție contra „Stăpânilor Universului”! Internetul fierbe

E revoluție contra „Stăpânilor Universului”! Internetul fierbe

Restricțiile la adresa libertății de exprimare și cenzura unor lideri politici controversați, precum președintele Donald Trump, îi costă pe managerii companiilor Big Tech.

E revoluție contra Stăpânilor Universului pe Internet. Într-o mișcare de masă, care amintește de retragerea plebeilor din Roma antică, milioane de utilizatori părăsesc platformele Big Tech. Oamenii caută rețele de socializare fără cenzură și servicii libere de mesagerie instant, unde dreptul la viață privată să le fie respectat.

E revoluție contra Stăpânilor Universului!

Fondatorul serviciului de mesagerie instant Telegram, rusul Pavel Durov este primul care  vorbit despre  acest fenomen.“S-ar putea să asistăm la cea mai mare migrație digitală din istoria omenirii. În urma acestui fenomen global, doi președinți au început canalele lor Telegram. E vorba de președintele Braziliei Jair Bolsonaro și președintele Turciei Recep Tayyip Erdogan”, scrie Durov pe canalul său.


A ajuns UE la vaccinul lui Putin? Brusc, Sputnik V e bun pentru europeni


El a reamintit că un număr de alți lideri mondiali, inclusiv președintele francez Macron și cel ucrainean Zelensky s-au înregistrat deja. De asemenea,  și prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, s

„Suntem onorați că liderii politici, precum și numeroase organizații publice, se bazează pe Telegram. Astfel pot combate dezinformarea  cu privire la problemele importante din societățile lor”, a subliniat Durov.

25 de milioane de noi utilizatori în trei zile

Fondatorul Telegram a declarat că serviciul de mesagerie instant pe care îl conduce nu implementează algoritmi opaci care decid dacă un utilizator va vedea sau nu conținutul la care s-a abonat.

“Drept urmare, canalele Telegram au rămas singura modalitate directă pentru liderii de opinie de a se conecta în mod sigur cu publicul lor”, a adăugat Durov.


Euroscepticii preiau puterea în Italia? Românii, înspăimântați de Italexit!


Pavel Durov afirmă  că numărul de utilizatori Telegram a depășit 500 de milioane. 25 de milioane s-au alăturat doar în ultimele trei zile.

Cauzele revoluției contra Stăpânilor Universului

Migrația are  pe fondul scandalurilor legate de acordul actualizat al utilizatorului WhatsApp, care prevede schimbul de date cu Facebook, precum și interdicția președintelui SUA Donald Trump de a mai posta pe rețelele sociale în urma evenimentelor de la Capitol.

Miercuri, Telegram a marcat canalul @trump, care ar fi aparținut președintelui SUA, ca fiind fals. Casa Albă nu a făcut niciun comentariu despre canalul de pe Telegram, scrie agenția Tass.

SUA are tehnologie extraterestră? Au fotografiat „fantoma” unui bombardier