Evenimentul Zilei > Politica > E război! Firea despre Ponta: „L-am susținut, deși eram însărcinată”
E război! Firea despre Ponta: „L-am susținut, deși eram însărcinată”

E război! Firea despre Ponta: „L-am susținut, deși eram însărcinată”

În urma zvonului că Victor Ponta ar candida la alegerile pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea îi amintește acestuia cât a muncit pentru el.

Gabriela Firea susține că a suferit trei săptămâni, în 2014, când Ponta nu a ieșit președintele României.

„Eu l-am susţinut pe domnul Ponta la prezidenţiale, deşi eram însărcinată. Am muncit până în ultima zi. Trag şi acum pentru lucruri pe care le-am spus atunci, la iniţiativa echipei de comunicare şi de marketing politic. Trei săptămâni am suferit de parcă ar fi fost un membru al familiei mele când nu a ieşit preşedinte”, a declarat Firea, la Antena 3.

Primarul Capitalei a punctat că o eventuală candidatură din partea liderului Pro România n-ar rupe voturi de la PNL sau USR, ci tot din electoratul de stânga.

„Cel mai mare păcat este acela că uită faptul că electoratul său este cel care nu l-ar trăda. Niciodată nu va lua voturi de la PNL, USR, PLUS. Va lua voturi din stânga. Normal ar fi să lucrăm împreună pentru cetăţeni şi negocierea pentru susţinerea la locale să fie una corectă”, a adăugat Gabriela Firea.

Gabriela Firea vrea neapărat să-și continue proiectele la Primăria Capitalei.

„Trebuie să apăr, în primul rând, ce am făcut. Trebuie să îmi continui proiectele şi să fac altele noi. Şi, din respect pentru cei care apreciază activitatea mea şi a echipei mele, candidez. Acum, că sunt persoane care, probabil, şi-ar doi să mă împiedic pe scări, să cad, să mă convingă cineva să plec din ţară, eventual… Este adevărat că întotdeauna sunt astfel de persoane. Dar din punctul meu de vedere angajamentul este clar faţă de bucureşteni şi voi candida pentru bucureşteni. Nu mă interesează ce alianţă politică se face. Eu am alianță cu bucureştenii, cu cetăţenii”, a mai spus Gabriela Firea.

Firea, trădată? Capul PNL demască ce se întâmplă, de fapt, în PSD: „Are probleme mari”

Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, susține că Gabriela Firea are mari probleme în partid și că este foarte posibil să nu mai fie susținută din nou de PSD la alegerile locale. Aceasta consideră că altcineva va fi capul de listă pentru PSD.

„Nu ştiu dacă Gabriela Firea va mai candida. Aţi văzut că are serioase probleme de susţinere în partid. (…) Sunt oameni care au fost chestionaţi, pe baza unui chestionar cu privire la alţi candidaţi, de unde rezultă că în Partidul Social Democrat lumea pe bună dreptate îşi pune semne de întrebare cu privire la şansele Gabrielei Firea.

Eu cred că în PSD sunt oameni cu discernământ, care, evaluând profilul profund agresiv al acestei doamne faţă de bucureşteni, bilanţul complet negativ al realizărilor ei în ce priveşte calitatea vieţii, schimbările din Bucureşti, (…) se vede cu ochiul liber faptul că sunt acolo nişte semne de întrebare. În momentul în care o să vedem care este candidatul PSD pentru Primăria Capitalei şi cine va deschide lista consilierilor PSD pentru Capitală, în mod evident vom face şi noi analizele corespunzătoare”, a susţinut Violeta Alexandru.

Potrivit Violetei Alexandru, PNL se află în plin proces de desemnare a candidaţilor atât pentru poziţiile de primar de sector, cât şi pentru consilieri.

„Suntem în plin proces de desemnare a candidaţilor, atât pentru poziţiile de primar de sector, de fapt aceasta este prioritatea în acest moment, cât şi pentru consilieri.

Ce ne interesează este să primim răspunsul legat de candidatura Gabrielei Firea. Văd că lucrurile sunt în discuţie. Vreau să văd cine deschide lista de la celelalte partide, vreau să văd care este angajamentul celorlalţi parteneri cu care suntem în discuţii şi pe care i-am abordat în vederea formării unei coaliţii pentru Bucureşti.

Eu cred că avem cu toţii responsabilitatea să ajungem la o înţelegere”, a spus liderul PNL Bucureşti, conform RomaniaTV.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: