Evenimentul Zilei > Actualitate > E oficial! Primul medicament cu care se tratează coronavirusul
E oficial! Primul medicament cu care se tratează coronavirusul

E oficial! Primul medicament cu care se tratează coronavirusul

A fost făcut public numele primului medicament aprobat să fie folosit în tratarea coronavirusului. Alte două tratamente potențiale anti-COVID19 au fost anunțate de oficialii din China și de francezi.

Noul medicament împotriva coronavirusului se numește Favilavir (Favipiravir). Acesta  a fost dezvoltat de compania farmaceutică Zhejiang Hisun, și a fost aprobat să fie folosit în tratarea coronavirusului, au anunțat miercuri  guvernanții din Provincia Zhejiang.

Alături de Favipiravir, Fosfatul de clorochină și Remdesivir au fost anunțate oficial de ministrul Științei și Tehnologiei din China ca fiind medicamente cu potențial ridicat anti-COVID19. Studiile clinice efectuate au arătat efecte curative evidente și reacții adverse scăzute.

Tratamentul uzual pentru malarie, eficient și pentru coronavirus

Fosfatul clorochinelor este utilizat se obicei pentru prevenirea și tratarea malariei, dar și pentru amebiaza. Didier Raoult, director al Institutului de Boli Infecțioase ”Mediterranée” din Marsilia, a afirmat că acest medicament s-a dovedit a fi eficace împotriva noului virus întâi în laborator, apoi în evaluarea clinică din China.

”Până la urmă, infecția cu coronavirus s-ar putea dovedi cea mai simplă și mai ieftin de îngrijit infecție virală”, a spus specialistul. Pe de altă parte, Clorochina este un medicament ieftin și fără efecte secundare severe, fiind utilizat în medicină de peste 70 de ani.

”Rezultatele obținute până în prezent pe un număr de peste 100 de pacienți au demonstrat că fosfatul de clorochină este mai eficace decât tratamentul primit de un alt grup de pacienți. Medicamentul a încetinit evoluția pneumoniei, pacientul a redevenit negativ la virus și per total s-a scurtat durata bolii”, se mai arată în studiul publicat de profesorii Jianjun Gao, Zhenxue Tian și Xu Yang de la Universitatea din Qingdao și de la spitalul din Qingdao.

Remdesivir este un alt tratament cu are potențial împotriva virusului ucigaș din China, fiind deja  folosit cu succes pentru Ebola și infecțiile cu virusul Marbug. În urma cercetărilor făcute, oamenii de știință au descoperit că arată și activitate antivirală împotriva altor virusuri ARN monocatenare, cum ar fi virusul sincițial respirator, virusul Junin, virusul febrei Lassa, virusul Nipah, virusul Hendra și coronavirusurile (inclusiv virusurile MERS și SARS).

Sursa: Cancan.ro

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: