Elena Mateescu, directorul ANM, a declarat la Digi24 că „ieri am atins 20 de grade Celsius la Calafat, Titu și Târgoviște. La 76 de stații meteorologie din rețeaua națională de specialitate, ieri s-au înregistrat cele mai ridicate valori ale zilei de 1 februarie de când se fac măsurători meteorologice. Iar în această dimineață au fost înregistrate recorduri zilnice minime pentru 80 de stații meteorologice”.

Mateescu a mai adăugat că vom avea parte în continuare de o vreme mai caldă decât în mod obișnuit pentru luna februarie. „Până marți, vorbim de temperaturi maxime cuprinse între 5 și 17-18 grade Celsius. Este posibil ca în extremitatea de sud-vest să depășim chiar 18 grade Celsius. De altfel, la Calafat, la ora 8, înregistram deja 13 grade, iar la munte, la stații meteorologice din partea de vest, chiar centru și est a țării, mercurul din termometre a înregistrat 9-12 grade”, a spus directorul ANM

Prognoza meteo pentru săptămâna 3.02.2020- 10.02.2020

Temperaturile vor fi mult mai ridicate decât cele specifice acestei perioade a anului, mai ales în sudul țării.

„Ne așteptăm în continuare la o vreme mai caldă decât în mod obișnuit în fiecare din săptămânile pentru care au fost actualizate estimările meteorologice, până în jurul datei de 2 martie. Pentru fiecare din aceste săptămâni, regimul de temperaturi medii să se situeze peste normalul climatologic. Și astăzi și mâine, chiar până marți, vremea va fi frumoasă și deosebit de caldă pentru această perioadă”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM.

Te-ar putea interesa și: