Evenimentul Zilei > Monden > E greu de crezut, dar e adevărat. Ce a făcut Prințul Philip cu pantofii pe care i-a încălțat la nunta cu Regina
E greu de crezut, dar e adevărat. Ce a făcut Prințul Philip cu pantofii pe care i-a încălțat la nunta cu Regina

E greu de crezut, dar e adevărat. Ce a făcut Prințul Philip cu pantofii pe care i-a încălțat la nunta cu Regina

Cei care și-l amintesc pe Regele Mihai la multe din aparițiile sale publice cât încă era în viață, își aduc aminte de haina sa matlasată de care era nedespărțit. În ultimii ani, aceasta a ajuns să fie cusută, de mână, iar intervenția era vizibilă. Adevăratele fețe încoronate au alte priorități în loc să fie la modă și să cheltuie sume mari pe ținute noi. E și cazul soțului Reginei Elisabeta II.

Prințul Philip a purtat aceiași pantofi timp de 74 de ani, de la căsătoria sa din 1947 cu Regina. Dezvăluirea vine de la Lordul Karan Bilimoria. Acesta susține că Prințul Philip nu a renunțat niciodată la pantofii negri pe care i-a încălțat la nunta sa din 1937 cu Elisabeta. Iar de atunci a purtat aceeași pereche de pantofi în diverse contexte oficiale.

Ducele i-a spus prietenului său Lord Karan Bilimoria, la o ceremonie din 2011, că avea în picioare exact pantofii pe care i-a încălțat la Westminster Abbey în 1947, la nunta sa. Prințul Philip i-a mai spus că i-a purtat de mai multe ori de-a lungul anilor și că, de câte ori a fost nevoie, i-a trimis la pingelit.

Prințul Philip a purtat aceiași pantofi timp de 74 de ani

Ducele de Edinburgh a continuat să folosească în mod regulat aceeași pereche de pantofi de piele neagră pe care i-a purtat în ziua nunții. Era atașat de ei, astfel i-a folosit tot restul vieții, dezvăluie Daily Mail. Prințul Phillip a purtat pantofii pentru prima oară când s-a căsătorit cu viitoarea regină, la 20 noiembrie 1947 la Westminster Abbey. Și a continuat să-i folosească la ocazii oficiale timp de încă peste 70 de ani.

„Mi-a spus odată că purta pantofii din ziua în care s-a căsătorit. Eram unul lângă celălalt și ne-am legat șireturile când mi-a spus că aceia erau aceiași pantofi din ziua nunții sale. A fost minunat”, a dezvăluit Lord Bilimoria. Acesta i-a adus un omagiu prietenului său de o viață. „Era cu mult înaintea timpului. (…) Iubea cu adevărat berea. La evenimentele oficiale cu prânz, când toți ceilalți beau vin, își lua bere. (…)  A fost întotdeauna isteț, ingenios și atent…

Citiți articolul integral în Rețete și vedete.