E doliu uriaș în lumea fotbalului. Un mega fotbalist și antrenor ne-a părăsit fulgerător. Performanțe mari cu o echipă din România

E doliu uriaș în lumea fotbalului. Un mega fotbalist și antrenor ne-a părăsit fulgerător. Performanțe mari cu o echipă din România Sursa: EVZ

Unul dintre cei mai iubiți fotbaliști sârbi a murit la 71 de ani. Decesul lui Momcilo Vukotic a șocat întreaga Serbie.

În țara vecină Momcilo Vukotic era considerat cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor. Un fel de Gică Hagi sau Nicolae Dobrin pentru pentru români.

De-a lungul carierei sale de antrenor de peste 20 de ani, acesta a condus şi o cunoscută echipă din România, ce activează în prezent în Liga I. Momcilo Vukotic, unul dintre cel mai cunoscuţi reprezentanţi ai fotbalului din Serbia, a încetat din viaţă, vineri, la vârsta de 71 de ani.

Ne puteți urmări și pe Google News

Momcilo Vukotic, poreclit și “Moca”, a jucat ca mijlocaş ofensiv la două echipe de top din campionatul Serbiei și cel al Franței, respetiv Partizan Belgrad şi Bordeaux, în Franţa.

Pentru mult timp, Vukotic a deţinut recordul prezenţelor în tricoul celor de la Partizan Belgrad, jucătorul bifând nu mai puţin de 791 de meciuri pentru echipa din capitala Serbiei. El a înscris 306 goluri pentru Partizan. Jucătorul a fost selecţionat şi de 14 ori în naţionala Iugoslaviei, între 1972 şi 1978, pentru care a marcat de patru ori.

A antrenat și în România

În trecut, Momcilo Vukotic a antrenat și în România, în Liga 1. Farul Constanța a fost antrenat de legenda fotbalului sârb în sezonul 2006-2007.

De altfel, echipa de la malul Mării Negre a emis un comunicat de presă, prin care anunță că regretă dispariția lui Momcilo Vukotic.

„Farul Constanța anunță cu tristețe trecerea în neființă a fostului antrenor sârb Momcilo Vukotic, la vârsta de 71 de ani. Acesta a pregătit echipa noastră în anul 2006, reușind să obțină calificarea în finala Cupei Intertoto și în semifinalele Cupei României. În cariera de jucător evoluase de 791 de ori pentru Fudbalski klub Partizan Belgrad”. se arată în comunicat.