Exportul de petrol și produse petroliere atins maximul în opt ani, în octombrie 2019, potrivit datelor US Energy Information Administration, citate joi pe site-ul RBC.

Rusia a exportat 20,9 milioane de barili de petrol brut și produse petroliere în Statele Unite în octombrie 2019, cel mai mare volum înregistrat într-o lună din noiembrie 2011.

Rusia a depășit de asemenea Mexicul, care este al doilea mare furnizor de energie în Statele Unite, în octombrie 2019, în urma Canadei.
Statele Unite au importat 166,37 milioane de barili de produse petroliere și petrol brut rus în ianuarie-noiembrie 2019, rezultă din cele mai recente date disponibile.

Mexic a exportat 217,5 milioane de barili în Statele Unite în perioada ianuarie-noiembrie 2019.

Datele de la Serviciului federal al vămilor din Rusia arată că exporturile țării de petrol brut și de produse petroliere, din ianuarie până în noiembrie, sunt estimate la 5,76 milioane dolari, scrie Moscow Times.

În lipsa datelor din decembrie, RBC a anunțat că gigantul petrolier de stat Rosneft a livrat în Statele Unite 3,5 milioane de barili de produse petroliere în acea lună.

Cel puțin șapte companii rusești au livrat produse energetice în Statele Unite în decembrie, a declarat banca de investiții Caracas Capital.

Rusia și-a mărit vânzările de petrol către Statele Unite, după ce Washingtonul a impus sancțiuni Venezuelei, anul trecut, determinând scăderea bruscă a exporturilor principalei surse de venit a țării.

Te-ar putea interesa și: