Evenimentul Zilei > Economie > După o posibilă înţelegere între Rusia si Arabia Saudită, preţul petrolului a atins cel mai înalt nivel din anul 2016
După o posibilă înţelegere între Rusia si Arabia Saudită, preţul petrolului a atins cel mai înalt nivel din anul 2016

După o posibilă înţelegere între Rusia si Arabia Saudită, preţul petrolului a atins cel mai înalt nivel din anul 2016

Agenţiile oficiale de ştiri de la Moscova au anunţat că Rusia și Arabia Saudită au ajuns la un consens referitor la înghețarea extracției de țiței.Consecinţele acestei decizii fiind creşterea preţului petrolului la cele mai mari cote din anul 2016.

Potrivit Interfax,  care a citat surse diplomatice de la Doha,  există o înțelegere între cele două țări. Marți, la bursa de la New York barilul a costat $42,17, pentru livrările din mai, în creștere cu $1,81 față de ziua precedentă. Este cel mai înalt preț din noiembrie anul trecut. Iar  la Londra, barilul de petrol marca Brent, pentru livrările din iunie, a costat $44,69, în creștere cu $1,86. Prețurile au început să crească de săptămâna trecută, pe fundalul speculațiilor că la reuniunea de la Doha, Qatar, din 17 aprilie, a Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol și a statelor producătoare ce nu fac parte din OPEC s-ar putea decide o înghețare a producției, după ce suprasaturarea pieței a provocat diminuarea dramatică a prețurilor, precizează aceeaşi sursă.