Evenimentul Zilei > Actualitate > După o anchetă de 2 ANI, cei mai mari CONTRABANDIȘTI de țigări din Caraș-Severin, au fost prinși
După o anchetă de 2 ANI, cei mai mari CONTRABANDIȘTI de țigări din Caraș-Severin, au fost prinși

După o anchetă de 2 ANI, cei mai mari CONTRABANDIȘTI de țigări din Caraș-Severin, au fost prinși

Trei rețele care făceau contraband cu țigări la scară mare în zona Bocșa - Berzovia, au fost anihilate marți dimineață. Sub coordonarea unor procurori ai DIICOT, un număr de 55 de locații din Caraș Severin au fost luate cu asalt de către mascații din trupele special ale Jandarmeriei și polițiștii de la Crimă Organizată.

Operațiunea de proporții a DIICOT se bazează pe o anchetă demarată în urmă cu aproape doi ani, în 2015.

Contrabandiștii controlau aceste afaceri în zona Bocșa din județul Caraș Severin. Liderii celor trei grupări cumpărau țigările introduce clandestin  în țară din Serbia sau din Ucraina. Țigările de contrabandă se vindeau inclusiv în magazinele sau barurile din Bocșa și localitățile limitrofe, folosindu-se diferite coduri pentru fiecare tip de țigări, au descoperit anchetatorii.

Pentru a comunica fără să fie prinși, liderii grupării foloseau cartele telefonice prepay, pe care le schimbau foarte des. Un număr de 36 de persoane vor fi duse pentru audieri la sediul DIICOT Caraș Severin. (Foto: Adrian Pîclișan / arhivă)