După bătaia de azi-noapte dintre cei doi PSD-işti, directorul cancelariei Prefecturii Vrancea a demisionat

După bătaia de azi-noapte dintre cei doi PSD-işti, directorul cancelariei Prefecturii Vrancea a demisionat Sursa: Facebook

După bătaia de azi-noapte dintre cei doi PSD-işti, în parcarea unui club din Focșani, unde fotul deputat de Vrancea, Dragoș Bârlădeanu, a fost bătut de șeful Cancelariei Prefectului, Cătălin Răducanu, s-a lăsat cu demisii.

Directorul cancelariei Prefecturii Vrancea, Cătălin Aurelian Răducanu a recunoscut să s-a bătut în noaptea de sâmbătă spre duminică 12 spre 13 noiembrie 2022, în parcarea unui restaurant din Focșani, cu fostul său coleg de partid, fost consilier județean, vicepreședinte al CJ și parlamnetar PSD de Vrancea , Dragoș Bârlădeanu.

Fostul parlamentar a scris pe Facebook ce s-a întâmplat, imediat după ce a ieșit de la Poliție, unde a depus plângere:

„Cu mare dezamăgire spun acest lucru plecând din sediul Politiei: ieșind în oraș la un club din Focşani, împreună cu soşia şi prieteni foarte apropiați, am fost agresat fizic grav de către Cătălin Răducanu, consilierul principal al prefectului județului. Într-un conflict la care a luat parte şi Roşu Bogdan, încercând să-l aplanez, Răducanu Cătălin (cunoștință de-a mea de 43 de ani) a sărit pe mine cu pumnii dându-mă jos din picioare. Nu m-aş fi așteptat niciodată! Urât de tot! Am făcut plângere penală cu martori şi mi s-a eliberat certificat medico-legal! Sunt ferm convins că Poliţia şi organele de urmărire penală îşi vor face datoria! Doamne ajută pentru toată lumea!”, a scris Bârlădeanu.

Ne puteți urmări și pe Google News

După acest incident, Cătălin Aurelian Răducanu a demisionat

Contactat duminică dimineață 13 noiembrie 2022 pentru a-și preciza punctul de vedere în legătură cu acuzațiile pe care i le aduce fostul său coleg de partid, fost consilier județean, vicepreședinte al CJ și parlamentar PSD de Vrancea, Dragoș Bârlădeanu, Cătălin Aurelian Răducanu a precizat că începe prin a anunța că a demisionat din postul de director al cancelariei Prefecturii județului Vrancea.

„Altercația a avut loc după ce Dragoș Bârlădeanu mi-a dat o palmă și s-a întâmplat astă-noapte în parcarea restaurantului Grand`Or din Focșani ” a mărturisit directorul demisionar al cancelariei Prefecturii județului Vrancea, Cătălin Aurelian Răducanu.

Prefectul Nicușor Halici i-a cerut demisia lui Cătălin Răducanu

Prefectul județului, Nicușor Halici, a declarat că șeful cancelariei sale, Cătălin Răducanu a demisionat din funcție, duminică dimineață, la câteva ore după scandal. Prefectul a subliniat că i-a cerut să se retragă din funcția pe care o ocupa după ce consilierul i-a relatat ce s-a întâmplat.

„Am aflat dimineață despre incident, de la consilierul meu, și i-am cerut să demisioneze din funcție, ceea ce a și făcut. Pe de altă parte, din punct de vedere politic, urmează ca organizația din care fac parte cei doi să ia o decizie pe care comitetul județean să o valideze. În ce mă privește, eu le-am recomandat tuturor colegilor, încă de la început, când am preluat mandatul de președinte interimar, să lase la o parte disputele și să colaboreze pentru că facem parte din aceeași echipă”, a spus Nicușor Halici.

Poliția a deschis dosar penal

Poliția Municipiului Focșani a confirmat incidentul din seara de sâmbătă și că a primit o plângere penală de la fostul deputat Dragoș Bârlădeanu. În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru care se fac cercetări cu privire la infracțiunile de lovire și alte violențe.

„În cursul nopții trecute, Poliția Municipiului Focșani a fost sesizată direct (prin plângere) de către un bărbat, de 43 de ani cu privire la faptul că, în timp ce se afla în fata unui restaurant din municipiul Focșani, pe fondul unui conflict spontan, ar fi fost lovit de către un alt bărbat, de aceeași vârstă. În cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe”, a transmis purtătorul de cuvânt al Poliției Județene, inspector principal Paula Enache, potrivit ziaruldevrancea.ro.