Încă un cutremur în zona Vrancea. Mai multe seisme au avut loc în această săptămână

Încă un cutremur în zona Vrancea. Mai multe seisme au avut loc în această săptămână sursa: Arhiva EVZ

Un nou cutremur a fost produs în această seară în zona seismică Vrancea, în jurul orei 19.16 minute. Cutremurul a avut o magnitudine slabă, însă acesta vine după alte două cutremure petrecute în cursul zilei de miercuri.

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), seismul a avut o magnitudine de 2,8 pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 141 de kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 77km E de Brasov, 95km S de Bacau, 98km NE de Ploiesti, 118km V de Galati, 120km NV de Braila, 150km N de Bucuresti, 167km NE de Pitesti, 176km SV de Iasi, 189km E de Sibiu, 215km N de Ruse.

Alte două cutremure au lovit România miercuri

Alte două cutremure au avut loc miercuri. Primul dintre acestea s-a produs în jurul orei 00.45 în zona seismică Vrancea, județul Buzău. Magnitudinea sa a fost de 2,4 pe scara Richter. Cel de-al doilea a avu loc la ora 15.16 minute. Cutremurul a fost unul slab, cu magnitudinea de 2,8 și s-a produs la o adâncime de 82 de kilometri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 78 km E de Brașov, 91 km NE de Ploiești, 104 km S de Bacău, 114 km V de Galați, 115 km V de Brăila, 141 km N de București, 163 km NE de Pitești, 184 km SV de Iași, 192 km E de Sibiu și 206 km N de Ruse.

În acest an, au avut loc mai multe seisme puternice, de peste patru grade pe scara Richter. Primul a avut loc pe 16 ianuarie și a avut o intensitate de 4,4 grade. Un cutremur cu magnitudinea 4,2 s-a produs pe 14 martie la ora 00:31, în zona seismică Vrancea.

De asemenea, pe 4 și 18 iulie au avut loc două cutremure, ambele de 4,1 grade. În data de 13 septembrie, un cutremur cu magnitudinea 4,2 pe Richer s-a produs, la ora 5:50, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, informează capital.ro.

Cum să procedezi în caz de cutremur

În caz de cutremur este important să ne păstrăm calmul și să ne adăpostim în locuri în care nu putem fi răniți de un posibil obiect ce urmează să cadă. Potrivit experților în supraviețuire, în caz de cutremur ne putem așeza lângă un perete sau o coloană rezistentă, fiind cele mai sigure locuri.

La fel de important este să ne distanțăm de ferestre, de oglinzi sau de vitrine ce s-ar putea sparge și ne-ar putea răni.

După cutremur, trebuie să verificăm instalația de gaze, fiind absolut interzis să aprindem lumina până ce nu suntem singuri ca nu avem în locuință scurgeri de gaze.