Evenimentul Zilei > Actualitate > „Dulce-i” viaţa de şofer! Cum au dispărut 20 de tone de ciocolată
„Dulce-i” viaţa de şofer! Cum au dispărut 20 de tone de ciocolată

„Dulce-i” viaţa de şofer! Cum au dispărut 20 de tone de ciocolată

O firmă de dulciuri, a contactat o companie de transport local pentru a expedia ciocolata către Belgia. Zis şi făcut, doar că au dispărut şi şoferul şi ciocolata.

Cererea fabricii de dulciuri n-ar fi fost satisfăcută direct de compania iniţial interpelată. Aceasta a contactat la rândul ei o firmă maghiară pentru a transporta încărcătura de ciocolată, iar această firmă a angajat un şofer ceh pentru a se duce la Bludenz. Şoferul de camion abia ajuns la sediul fabricii de ciocolată a şi luat în primire fără probleme cele 20 de tone de ciocolată marca Milka valorând aproximativ 50.000 de euro, apoi a plecat către Belgia, destinaţia stabilită.

Şoferul cât şi marfa au dispărut însă în neant, nici marfa, nici camionul, nici şoferul n-au mai apărut nicăieri

Radioul german spune că expeditorii de la firma din Bludenz, încredinţând încărcătura de ciocolată camionagiului ceh, aparent trimis de firma maghiară, n-a remarcat nimic suspect privind identitatea şoferului incriminat.

Autorul furtului, pentru a intra în posesia celor 20 de tone de marfă dulce, ar fi prezentat fabricii documente false.

După părerea poliţiei austriece, citată tot de radioul german, furturile şi dispariţiile de camioane încărcate cu orice fel de marfă, inclusiv ciocolată, ar fi devenit în ultimii ani „din ce în ce mai numeroase” în ţara din Alpi, chiar dacă furturi într-o cantitate aşa de mare sunt foarte rare.

Un purtător de cuvânt al forţelor de ordine a declarat: „Recent avem de a face cu multe cazuri de conducători auto şi camioanele lor, inclusiv cele încărcate cu ciocolată, care n-au mai ajuns niciodată la destinaţie”. Anchetatorii, ar fi descoperit deocamdată, plecând de la plăcuţa de înmatriculare, că falsul şofer ar fi folosit „un vehicul furat”. De aflat şi cine ronţăie acum ciocolata Milka şi dacă şoferul era cu adevărat ceh, după cum relatează Il Giornale.