Fascinația românilor este de la an la an mai mare. Până în noiembrie 2018, numărul de turiști din țara noastră ajunși în Emirat a fost de 64.486, cu o creștere de 19,7 % față de 2017 (aceeași perioadă). Iar dacă ne raportăm la anul 2016, numărul lor a fost de 51.316. 

Și cum Dubaiului nu îi place să vândă iluzii, fiecare centimetru al Emiratului surprinde și încântă turistul, oferind pe fundamente reale o experiență unică. Până nu demult, în România se credea că acest oraș este unul de lux, pe care nu și-l poate permite oricine. Ei bine, nu peste mult timp s-a demonstrat că, indiferent dacă optezi pentru un city break sau pentru un sejur, în Dubai poți ajunge chiar și dacă ai venit mediu. Fără a mai surprinde pe cineva, față de alte destinații, chiar și acolo unde hotelul este mai ieftin, în Emirat luxul și serviciile de calitate nu lipsesc. Ba mai mult, stai să te întrebi ce ar putea oferi mai mult un hotel cu și mai multe stele la activ.

Dubai vine mereu în ajutorul turiștilor și lansează tot felul de obiective și de metode pentru ca o vacanță aici să fie memorabilă și repetabilă. De la locații precum Dubai Frame sau Vasul Queen Elisabeth II până la Dubai Pass (prin care primești acces cu mari reduceri la obiective și călătoriile cu mijloacele de transport în comun), aici vacanța este vacanță. Și o confirmă și faptul că în 2017 peste 15,79 milioane de turiști din lume au ales Emiratul.

Agentul de turism, liantul către Dubai

De cele mai multe ori, alegerea unei călătorii este facilitată de agenții de turism. Ei sunt acești magicieni care, așezați în fața ta, par mai degrabă oameni care trăiesc fix în zonele unde turistul vrea să ajungă. Ei cunosc fiecare detaliu, fiecare colț, hotel, obiectiv turistic și străduță. Ba mai mult, îți spun și ponturi despre unde să mănânci, să asculți muzică sau să faci plajă. Care parc de distracții e pe gustul copiilor și care pe al adulților. Mulți dintre agenții de turism au ajuns nu odată în destinațiile pe care le prezintă. Dar ce se întâmplă cu cei care nu au reușit încă să facă asta?

O întrebare la care Dubai a găsit răspunsul și a creat soluția. Emiratul care pune accentul pe tehnologie și pe experiențe inedite nu avea cum să nu găsească varianta ideală. Așa s-a născut DUBAI EXPERT. Acesta este un joc online extrem de serios. Este conceput doar pentru agenții de turism care lucrează în afara Emiratelor Arabe Unite. Scopul său este să prezinte Dubaiul în cea mai interactivă și unică formă. Programul oferă informații despre istoria și cultura Emiratului, despre principalele atracții și evenimente, explică și clarifică mituri false legate de acestă destinație, îi ajută să înțeleagă chiar și ceea ce își dorește un turist și de ce optează pentru anumite lucruri. Practic, îi învață cum să spună o poveste corectă fiecărui turist.

Dubai Expert este o inițiativă a Dubai Corporation of Tourism & Commerce Marketing, fiind administrat de Dubai College of Tourism.

Iar ideea s-a dovedit a fi una apreciată și de interes, întrucât până acum, s-au înregistrat 10.000 de utilizatori. Numarul lor e în creștere, mai ales că, dincolo de partea educațională și distractivă, exista și premii constând în excursii în Dubai pentru cel care termină primul jocul și pentru cel care îl termină cu punctajul cel mai bun, iar toți cei care termină jocul au premii surpriză.

Așadar, dacă ești agent de turism și vrei să trăiești o experiență inedită, joacă DUBAI EXPERT pe https://game.dubaiexpert.ae/ .

 

Te-ar putea interesa și: