Evenimentul Zilei > International > Duane Butcher: România e o ţară de o FRUMUSEȚE izbitoare. Sunt TRIST că voi pleca
Duane Butcher: România e o ţară de o FRUMUSEȚE izbitoare. Sunt TRIST că voi pleca

Duane Butcher: România e o ţară de o FRUMUSEȚE izbitoare. Sunt TRIST că voi pleca

Însărcinatul cu afaceri din cadrul Ambasadei SUA în România, Duane Butcher, a vorbit, la recepţia de Ziua Independenţei organizată joi de misiunea diplomatică, despre "frumuseţea izbitoare" a ţării noastre. De altfel a mărturisit că este trist că va pleca în curând, întrucât mandatul său se apropie de sfârșit.

"Am avut norocul de a avea două mandate pline de satisfacţii în România şi am ajuns să cunosc această frumoasă ţară şi pe poporul ei. Sunt încurajat de ceea ce am văzut şi am descoperit. Deşi mai există provocări care trebuie depăşite, România ar trebui să fie mândră de ceea ce a realizat în cei 25 de ani de la Revoluţie. Sunt trist că voi pleca în câteva zile, dar succesorul meu este deja aici. Dean Thompson este un diplomat cu experienţă, care a primit numeroase distincţii. Vă las pe mâini foarte bune. Ştiu că şi pentru el misiunea de la Bucureşti va fi la fel de satisfăcătoare cum a fost pentru mine", a spus Butcher, în discursul susţinut în faţa invitaţilor la recepţie, potrivit Mediafax.

Duane Butcher a vorbit şi despre România, care este, în opinia sa, "o ţară de o frumuseţe incredibilă".

"Dar, spun din nou, oamenii şi valorile unei ţări o fac cu adevărat frumoasă. Am avut privilegiul de a lucra cu mulţi români extraordinari. Printre ei se numără soldaţi dedicaţi, funcţionari publici talentaţi, poliţişti, procurori şi judecători neînfricaţi, jurnalişti curajoşi şi activişti sociali neobosiţi, care luptă pentru dreptate, caută adevărul şi promovează schimbările în bine. Împreună cu tinerii extraordinar de talentaţi din România, ei construiesc o societate activă şi o democraţie prosperă", a spus el.

Însărcinatul cu afaceri al Statelor Unite a mai declarat că "aceia care au fost suficient de norocoşi să locuiască şi să lucreze în România au ajuns să-i aprecieze frumuseţea izbitoare, de la plajele aurii de pe ţărmul Mării Negre (…), la culmile pline de inspiraţie ale Carpaţilor", unde au învăţat şi fiii săi să schieze, "frumuseţea naturală neatinsă a Deltei Dunării, satele istorice din Transilvania şi renumitele mânăstiri pictate din Bucovina".

Reprezentantul SUA în România a arătat că, pentru a pune în lumină istoria Statelor Unite, s-a ales drept temă a recepţiei din acest an cântecul "Frumoasa Americă" scris de Katharine Lee Bates în 1913.

La recepţia organizată la Ambasada SUA cu ocazia sărbătoririi Zilei Indepedenţei au luat parte numeroşi invitaţi, printre care premierul Victor Ponta, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, miniştrii Titus Corlăţean, Mircea Duşă, Remus Pricopie, preşedintele PNL, Klaus Iohannis, fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu, preşedintele PDL, Vasile Blaga, preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, preşedintele ICCJ, Livia Stanciu, procurorul general, Tiberiu Niţu, procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, membri ai Corpului Diplomatic.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: