Un cetăţean de origine albaneză, domiciliat în România, a fost prins cu 4,5 kg de cocaină şi peste 8 kg de heroină, droguri a căror valoare se ridică la peste un milion de euro pe piață. Într-un comunicat de presă, procurorii din structura central a DIICOT, Secţia de Combatere a Traficului de Droguri, au anunțat că au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a individului pe care l-au acuzat de săvârşirea infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic intern de droguri de mare risc.

„Luni, în jurul orei 15,20, în baza consemnului instituit anterior, un lucrător din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră a anunţat organele de poliţie judiciară cu privire la faptul că o persoană de sex masculin, cetăţean român, a fost identificată la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, sensul de intrare în ţară dinspre Ungaria, conducând un autoturism de culoare gri, înmatriculat în România”, se arată în comunicatul DIICOT.


Un narcotraficant, un hacker și un traficant de arme, la schimb cu un spion american

Consuma cocaină, heroină şi cannabis de la 14 ani! Copilul unui star rock a vorbit


Potrivit sursei citate, procurorii și ofițerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi Oradea şi lucrători din cadrul IGPF – PTF – Borş au efectuat un control asupra autoturismului respectiv. Cu această ocazie, ei au descoperit mai multe cutii din carton ce conţineau haine și lenjerii de pat, care nu prezentau interes pentru anchetatori.

Câinele de serviciu, eroul misiunii

Dat fiind că exista exista suspiciunea că în mașină sunt ascunse și droguri, polițiștii au apelat la câinele de serviciu al lucrătorilor Direcţiei Generale a Vămilor. Câinele de serviciu a indicat partea din dreapta a bordului maşinii, în zona torpedoului, iar descoperirea a fost pe măsura eforturilor depuse.

„S-a procedat la demontarea torpedoului, ocazie cu care a fost descoperit un locaş special amenajat, disimulat în spatele cutiei torpedoului, unde au fost găsite 13 calupuri dreptunghiulare, 9 dintre acestea fiind ambalate în scotch de culoare maro, având aceleaşi dimensiuni, iar 4 dintre acestea fiind ambalate în folie alimentară transparentă, ce conţineau cantitatea de 4,5 kg de cocaină şi peste 8 kg de heroină, cu o valoare totală de peste 1 milion de euro”, se arată în comunicat.

Anchetatorii au stabilit că drogurile au fost procurate din Belgia şi ar fi fost transportate pe ruta Belgia – Franţa – Austria – Ungaria – România, unde urmau să fie preluate de către cetăţeanul albanez.

În cursul aceleiaşi zile, procurorii DIICOT și ofițerii de poliţie judiciară au organizat un flagrant și au reușit să-l prindă pe albanez în timp ce prelua autovehiculul în care erau ascunse drogurile.

DIICOT informează că bărbatul urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Americanii ne ajută să-i prindem pe cei mai periculoși infractori

Cu ce s-a injectat Margherita?! Drogul care îi oferă „consumatorului” puterea absolută