Evenimentul Zilei > Social > „Dream Fest“, un festival de film pentru copii și adolescenți
„Dream Fest“, un festival de film pentru copii și adolescenți

„Dream Fest“, un festival de film pentru copii și adolescenți

Prima ediție a Festivalului internațional de film pentru copii și adolescenți „Dream Fest“ debutează, astăzi, în Capitală. În competiție intră producții din Germania, Olanda, Brazilia, Statele Unite ale Americii, Rusia, Finlanda, dar și trei coproducții Elveția-Etiopia, Elveția-Canada și Suedia-Irak.

Festivalul debutează astăzi la Școala gimnazială de Arte nr. 5 (str. Gheorghe Petrașcu 49, Sectorul 3 al Capitalei) și se va încheia pe 21 iunie. Primul film, care va fi proiectat de la ora 16.30,  este „Lola pe vaporaș”, o producție de anul trecut, din Germania, care durează 92 de minute.

"Lola pe vaporaș", o poveste emoționantă

Lola este o fetiță care locuieşte cu mama sa Loretta pe un vaporaş-casă, botezat „Bob de Mazăre” . De când tatăl ei a dispărut de-acasă fără vreo explicaţie, puștoaica s-a înstrăinat de şcoală şi de colegi. Nu doreşte nicio schimbare în viaţa ei până când tatăl nu se întoarce acasă. Dar deodată apar două evenimente care o vor scoate din lumea ei singuratică. Primul: mama sa are un nou prieten – un veterinar pe nume Kurt, iar Lola încearcă orice pentru a-i despărţi pe cei doi.
Al doilea: la şcoală apare un nou coleg misterios – este Rebin un băiat kurd, care locuieşte ilegal în Germania, alături de părinţii lui. La început, Rebin o priveşte cu suspiciune pe Lola, dar cu timpul cei doi “străini” devin prieteni.
În momentul în care mama lui Rebin se îmbolnăveşte şi nu poate apela legal la un medic, Lola îi cere ajutorul lui Kurt, singurul doctor în care poate avea încredere. Dar a doua zi, Rebin şi părinţii lui dispar pe neaşteptate şi Lola este convinsă că numai ea poartă vina pentru evenimentele nefericite din viaţa ei.

De asemenea, „Dream Fest“ cuprinde o secțiune „Panorama“, în cadrul căreia vor fi proiectate filme în memoria regizorului Cornel Diaconu.

„Dream Fest“ va fi jurizat de opt personalități internaționale din domeniul cinematografiei și al criticii de film.

Programul integral al festivalului îl găsiți AICI.