Practic, tânărul a traversat molima din Europa, dar a mai apucat să își vadă  mama, în viață, iar acum tot ce poate face e să regleze, la telefon, înmormântarea mamei sale. Originar din Arad, Dan – Andrei Marian (35 de ani) lucrează în Londra, în industria HoReCa, de 10 ani. Joi a aflat că mama sa a căzut și a fost găsită inconștientă în curtea casei, de unde a fost dusă, de urgență, la spital.

Ambasada României i-a emis un document în regim de urgență, care  justifica venirea sa în țară, în ciuda restricțiilor impuse de pandemie. Sâmbătă a luat avionul spre Budapesta. După o noapte petrecută în aeroport, duminică dimineața a avut un autocar cu care a călătorit până în Vama Borș. După mai multe ore de așteptare a fost transportata într-un centru de carantină din Curtici, județul Arad.

Ar fi vrut să fie, cumva, mai aproape de mamă, după o serie de discuții telefonice cu autoritățile, le-a cerut și în scris, permisiunea de a merge acasă, unde să efectueze carantina, având în vedere că atât locuința sa din Arad, cât și cea a mamei erau libere. Nu a primit niciun răspuns.

În plus, mama tânărului, care suferise un atac cerebral, a decedat, marți dimineață. El e singura rudă a femeii. Ce poate face acum? Nimic. Cumva, trebuie să organizeze înmormântarea.

”Sunt în situația aberantă de a organiza, telefonic, înmormântarea mamei mele. Adică preluarea de la spital și incinerarea, conform dorinței pe care ea și-a manifestat-o. Am luat legătura cu o firmă de pompe funebre din cartierul unde locuia ea, să se ocupe. Același lucru, să organizez telefonic toate acestea, îl puteam face din Londra.

Am revenit în țară pentru un caz de forță majoră, să fiu alături de cea care mi-a dat viață, iar tot ce am reușit e să fiu captiv în carantină”, a declarat, pentru Evz.ro, Dan – Andrei Marian.

Aberațiile nu se opresc aici. Tânărul a explicat faptul că, justificat, se teme pentru sănătatea lui, având în vedere condițiile de cazare din pensiunea devenită centru de carantină instituționalizată.

”Sunt cazat într-o cameră cu alte trei persoane, venite, fiecare, la altă dată și din alte locuri. Dacă e vreunul infectat dintre noi, ne îmbolnăvim și ceilalți. Ce rost are această carantină dacă eu stau 12 zile și în a 13-a zi vine cineva infectat? Carantina nu își mai îndeplinește scopul”, a mai explicat tânărul.

Sursa foto: facebook / Dan-Andrei Marian