Din primele informații, Diana Bercuci a fost arestată de șapte luni pentru nerespectarea unei hotărâri judecătorești, care a fost emisă în România, și care a rămas definitivă prin neprezentare. Cumva, Diana Bercuci trăiește aceasta dramă datorită propriei ignoranțe de a nu apela la serviciile unui avocat din România, care să o reprezinte în fața Tribunalului și a Curții de Apel București și de a nu se prezenta la proces atunci când a fost citată pentru a le explica magistraților situația de fapt.

Povestea femeii a început în momentul în care a rămas însărcinată, după o relație cu un cetățean englez, Alexander Hugh Tucker. După ce Diana a născut un băiețel, povestește mama acesteia, concubinul englez a devenit complet nepăsător vizavi de soarta copilului. Femeia și-a luat copilul și a revenit în România, unde a fost ajutată de către mama ei.

Ulterior, în baza unor motive necunoscute, Alexander Hugh Tucker a deschis un proces la Tribunalul București, pentru răpire internațională de copii, pe care l-a câștigat. În fața acestei situații, Diana Bercuci a depus apel, la Curtea de Apel București, unde nu s-a mai prezentat pe motiv că era plecată în Marea Britanie, unde participa la un curs de pregătire profesională. Astfel, judecătorii de la Curtea de Apel București au decis să respingă apelul și să mențină decizia magistraților de la Tribunalul București, prin care femeia era vinovată de răpire internațională.

Cu cele două sentințe în buzunar, Alexander Hugh s-a dus la autoritățile britanice și a cerut executarea acestora. Așa se face că în momentul în care Diana Bercuci a intrat în Marea Britanie a fost arestată, urmând să fie judecată pentru răpire internațională de copii.

”Nu, n-a reușit să iasă pe cauțiune. Trebuia să aibă astăzi, a avut o întrevedere prin Skype şi au amânat-o. Procesul trebuia să fie pe 15, deci luni, și acum am înțeles, astăzi m-a anunțat că a amânat-o în septembrie. Septembrie, decembrie… Nu e sigur”, a declarat Veronica Bercuci.

Singurul ajutor concret primit de Diana Bercuci a fost din partea unor foste colege de liceu, din România, care au început să adune bani, aproximativ 30.000 de lire sterline, pentru ca românca să își poată angaja un avocat.