Evenimentul Zilei > EVZ Special > Drama lui Florin Piersic. A mărturisit cu lacrimi în ochi prin ce trece de ziua sa
Drama lui Florin Piersic. A mărturisit cu lacrimi în ochi prin ce trece de ziua sa

Drama lui Florin Piersic. A mărturisit cu lacrimi în ochi prin ce trece de ziua sa

O dramă uriașă a trăit Florin Piersic, în copilărie, atunci când avea șapte ani. Pierderea surorii sale l-a marcat pentru totdeauna pe actor.

Florin Piersic (85 de ani), unul dintre cei mai iubiți actori ai României, a trebuit să facă față unei mari drame. Care a însemnat pierderea surorii sale. La cea vreme, Florin Piersic avea șapte ani, iar cea care avea să-și piardă viața era cu opt ani mai mare. La 15 ani. Lucica a murit înecată în timp ce încerca să-și salveze o colegă prinsă în apele Prutului.

Florin Piersic a jucat întotdeauna cu gândul la sora sa și la părinți

Actorul a povestit că a fost cu adevărat marcat de pierderea surorii sale. Și, de câte ori a interpretat un rol s-a gândit și la ea, dar și la părinții săi. „Poate de aceea totdeauna când joc o piesă mă gândesc foarte mult nu numai la părinţii mei ci şi la Lucica care, la 15 ani, s-a înecat în Prut sărind să salveze colega de bancă, Doina Puha.

E prima amintire pe care o am eu legată cu adevărat, aveam şapte ani, şase ani şi jumătate, e prima amintire pe care o ţin minte, respectiv înmormântarea surorii mele, înmormântare la care cred că au participat, la vremea aceea, toţi oamenii din Cernăuţi. Au venit toţi oamenii de la vremea aia tocmai pentru că a murit fetiţa doctorului Piersic”, spunea marele actor.

Tatăl marelui actor a salvat viețile a șase familii de evrei care riscau să ajungă la Auschwitz

Tatăl actorului, medic veterinar, a salvat viețile a șase familii de evrei, care ar fi trebuit să ajungă la Auschwitz. „A salvat 6 familii de evrei. I-a ascuns în abatorul lui de la Cernăuți. Trebuia să fie luați și duși la Auschwitz și tatăl meu ia luat. Nu era voie atunci, nici trupele germane, nici poliția, nimeni nu putea să intre în abator fără aprobarea tatălui meu pentru că era medicul veterinar al județului. I-a ascuns 5 luni de zile. Mama le aducea mâncare”, povestea Florin Piersic la Antena 3.