În vara lui 2019, David MacNeil, un om de afaceri american, a aflat că Scout, câinele în vârstă de 7 ani, a fost diagnosticat cu cancer în pereții vaselor de sânge, cu o șansă de doar 1% de a supraviețui.

„Se afla în camera aia mică, stând în colț…se uita la mine și dădea din coadă. Am decis să nu îl eutanasiez. Nicio șansă de așa ceva”, a declarat MacNeil pentru WMTV.

McNeil l-a dus pe Scout la Universitatea Wisconsin-Madison (UWV) unde a fost supus unui tratament cu chimioterapie și radiații.

Conform Fox News, până în septembrie, tumora scăzuse în mod miraculos cu 90%. Iar astăzi, tumora este aproape dispărută.

Pentru a-și exprima aprecierea și pentru a sensibiliza cancerul la câini în rândul publicului larg, David McNeil a cumpărat o reclamă de 6 milioane de dolari, care va fi difuzată în timpul campionatului de fotbal Super Bowl din SUA. Reclamul, speră, va inspira oamenii să doneze direct la școala veterinară, telespectatorii fiind încurajați să doneze pentru cercetări print-un link aflat pe site-ul companiei lui MacNeil.

„Boala Scout-ului ne-a devastat”, a spus David MacNeil pentru Fox News. „Ne-am dorit ca anul acesta Super Super Bowl să nu crească doar conștientizarea, ci și sprijinul financiar pentru cercetările incredibile și tratamentele inovatoare care se petrec la UWV, unde dragul nostru Scout este încă un pacient.”

Reclama va fi difuzată pe 2 februarie și povestește cazul lui Scout, de la diagnostic până la vindecare. La final, Scout, câinele golden-retriever, este arătat mergând pe holurile clinicii veterinare alături de unul dintre experții care i-au salvat viața.

Te-ar putea interesa și: