UPDATE:  Acum câteva minute astronautii Doug Hurley şi Bob Behnken s-au conectat fără probleme la Statia Spatiala Internationala (ISS). Imaginile cu operaţiunea sunt fascinante, echipa care a coordonat conexiunea a răsuflat uşurată după finalizare, de asemenea, şi astonauţii au mulţumit echipei.

Aşadar, SpaceX a finalizat prima parte a zborului său istoric către Stația Spațială Internațională duminică, când nava spațială Dragon s-a conectat cu succes  de laboratorul de orbitare, la 10:16 am, cu câteva minute mai devreme decât era planificat.

Înainte de a deschide trapa și de a intra în stație, astronauții NASA Bob Behnken și Doug Hurley vor efectua o serie de verificări legate de presiune  pentru a fi în siguranţă. Apoi se vor alătura colegului astronaut NASA Chris Cassidy și a celor doi cosmonauți ruși aflaţi la bordul stației.

Ştirea iniţială

Ieri, veteranii astronauţi Bob Behnken și Doug Hurley s-au lansat în spațiu pe un Dragon al SpaceX, devenind primii astronauți ai NASA care s-au îndreptat către Stația Spațială Internațională. Lansarea s-a făcut din Florida, unde din 2011 nu s-a mai întâmplat nimic,  navetele spațiale fiind retrase.

 Aici puteţi viziona în direct conexiunea cu Staţia Spaţială Internaţională

Behnken și Hurley se află într-un prim test de zbor pe Dragon, numit Demo-2. Astăzi, după aproximativ 19 ore de zbor, Behnken și Hurley vor urca la Stația Spațială Internațională și se vor conecta cu laboratorul de orbitare.

Conectarea este programată să aibă loc la 10:30 am EDT (14: 30 GMT), deși acest interval poate fi modificat. „Așteptăm cu nerăbdare să ne întâlnim cu Stația Spațială astăzi”, a transmis acum Hurley echipei de operațiuni a misiunii SpaceX din Hawthorne, California.

După cum vedeţi în transmisia în direct din spaţiu, perechea de astronauți a fost extrem de primitoare pentru toți cei care urmăresc călătoria istorică a SpaceX spre Staţia Spaţială, încât au decis să le ofere tuturor un mic turneu prin capsula lor.

„Bine ați venit la Endeavour, vehiculul SpaceX care se îndreaptă către Stația Spațială Internațională”, a spus Behnken, adresându-se camerei care înregistrează evenimentele live din capsulă.

„Vreau doar să mulțumesc tuturor celor care ne-au oferit această oportunitate, au muncit atât de mult pentru ca astăzi să se întâmple acest lucru. Deci, cu asta, cred că va fi o noapte bună pe capsula Endeavour (aşa au numit-o astronauţii). Noapte bună tuturor celor de la NASA, de la SpaceX și Statelor Unite… și felicitări pentru echipele care ne-au urcat pe orbită. Așteptăm cu nerăbdare să-i vedem pe Chris Cassidy și pe colegii săi ruși de la bordul Stației Spațiale Internaționale… mâine dimineață „, a încheiat Behnken.

Nu mai este mult şi vom asista la conectarea Dragonului de Staţia Spaţială Internaţională. Evenimentul va fi cu adevărat extrem de emoţionat, dar nu numai pentru Elon Musk, NASA şi echipă, ci şi pentru omenire.