Evenimentul Zilei > Justitie > Dragnea trece prin momente crunte la Rahova. E o boală fatală, atenţie! Alertă
Dragnea trece prin momente crunte la Rahova. E o boală fatală, atenţie! Alertă

Dragnea trece prin momente crunte la Rahova. E o boală fatală, atenţie! Alertă

Alertă de ultimă oră la Pentienciarul Rahova, în care îşi execută pedeapsa fostul lider al PSD, Liviu Dragnea.

Al patrulea angajat al Penitenciarului Bucureşti-Rahova a fost confirmat pozitiv la testul pentru noul coronavirus, conform Agerpres.

„Astăzi, un angajat al Penitenciarului Bucureşti-Rahova a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2.

Acesta a exercitat atribuţii de serviciu în sectorul operativ, cu purtarea echipamentului de protecţie”, se arată în comunicatul de presă transmis vineri.

Sursa citată subliniază că, raportat la cazul comunicat joi, primele verificări nu indică o sursă comună de infectare.

„Din punctul de vedere al măsurilor întreprinse, se menţine conduita prezentată anterior, pe linie de intervenţie şi prevenţie”, au transmis mai-marii ANP.

Joi, 30 iulie, alt angajat al Penitenciarului Rahova a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru noul coronavirus.

În acest context, ANP a menţionat că angajaţii identificaţi contacţi au fost scoşi din serviciu şi vor rămâne la domiciliu.

Următoarele măsuri au vizat spaţiile de lucru, care au fost dezinfectate conform normelor în vigoare în pandemia de coronavirus.

ANP a completat că aplică recomandările Direcţiei de Sănătate Publică competente şi metodologia de intervenţie a sistemului penitenciar.

Amintim că primul caz de Covid-19 în rândul angajaţilor de la Penitenciarul Rahova a fost anunţat pe 16 iulie, în timp ce al doilea a fost raportat la data de 17 iulie.

Din mai 2019, la Penitenciarul Rahova este încarcerat Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor ilegale de la DGASP Teleorman.

Judecătorii Tribunalului București au respins marţi, 9 iunie 2020, contestația la executare depusă de avocaţii fostului şef al Camerei Deputaţilor, dar decizia a fost definitivă.

La data de 25 mai 2020, Dragnea a fost audiat prin videoconferinţă de judecătorii ÎCCJ, dar procedura a fost îngreunată de mai multe problele tehnice.

Avocaţii fostului au dezvăluit şi au reclamat că din această cauză „nu prea s-a înţeles mare lucru” din ce a spus Dragnea în faţa magistraţilor.

Audierea a avut loc în cadrul unui proces în care Liviu Dragnea a solicitat să fie eliberat din Penitenciarul Rahova pentru că este deţinut nelegal.

Iată de delcara avocata Flavia Teodosiu: „Din păcate, ceea ce a spus domnul Liviu Dragnea s-a auzit foarte prost şi urmează să facă, probabil, o adresă către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) pentru a remedia acest aspect.

Din păcate, nu prea am înţeles mare lucru. În esenţă, asta a spus, că se află într-o detenţie nelegală.”

Dragnea depunea la începutul anului o contestaţie la executare, respinsă de instanţă pe 30 ianuarie.

Ulterior, decizia a fost atacată de fostul lider social-democrat la completul de cinci judecători de la Instanţa supremă.

În respectiva cerere, avocaţii susţineau că Liviu Dragnea este deţinut ilegal în penitenciar, deoarece completul de 3 judecători de la ÎCCJ care l-a condamnat nu era specializat să judece fapte de corupţie.

Apărătorii fostului lider al PSD au invocat astfel o decizie a Curţii Constituţionale din octombrie 2019, conform Agerpres.

La 27 mai 2019, Dragnea a fost condamnat definitiv de ÎCCJ la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

După aceea, Dragnea a tot încercat să se elibereze prin introducerea în instanţe a unor căi extraordinare de atac.

Din păcate pentru fostul lider al social-democraţilor, toate demersurile sale au fost respinse de magistraţi.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: