Întâmplător, când se făceau chermezele alea (la vilele SRI, n.red.) eu eram condamnat. Cu totul întâmplător. Eu vă spun că o să discutăm atât de mult despre relaţia SRI-PSD, SRI-Guvern, SRI-Parlament, încât o să aveţi ştiri foarte mult timp”, a declarat Liviu Dragnea, la Parlament.

El a adăugat că dacă nu va fi chemat la Comisia parlamentară de control a SRI să relateze ce știe despre serviciile secrete, va merge în fața sălii de ședință şi va vorbi în public, pentru jurnaliști.

Dacă o să voteze în continuare (să nu mă invite la audieri, n.red.), o să mă duc în faţa comisiei şi o să vorbesc de acolo”, a zis Dragnea.

Afirmațiile vin în contextul în care Dragnea cere să fie audiat în spatele ușilor închise în comisia parlamentară de control a activității SRI și nu vrea să spună public ce are de comunicat.

Blocaj

Majoritatea PSD-ALDE din Comisia parlamentară de control a activității SRI a respins, miercuri, propunerea de audiere în data de 20 martie a președintelui social-democrat, Liviu Dragnea, acuzat de participare la chefuri în vilele serviciului secret

De peste patru luni de zile, președintele PSD, Liviu Dragnea, cere public Comisiei parlamentare de control a SRI să-l audieze. El a solicitat pentru prima oară în data de 31 octombrie 2017 să fie audiat pentru a lămuri informațiile publice referitoare la prezența sa la petreceri private alături de persoane din serviciile secrete, magistrați și politicieni. În fiecare lună, Dragnea a revenit cu solicitarea publică.

Cu toate acestea, Comisia SRI nu a fixat o dată pentru audierea lui Dragnea și nici nu i-a trimis acestuia o solicitare oficială de prezență la lucrările Comisiei.