Evenimentul Zilei > Politica > Dragnea își arată mușchii în fața premierului: „Parlamentul nu mai este doar o anexă a Guvernului”
Dragnea își arată mușchii în fața premierului: „Parlamentul nu mai este doar o anexă a Guvernului”

Dragnea își arată mușchii în fața premierului: „Parlamentul nu mai este doar o anexă a Guvernului”

Liviu Dragnea a precizat, joi, în Parlament că prin dărâmarea Guvernului, Parlamentul devine mult mai puternic ca până acum, încetând să mai fie o anexă a Guvernului.

”După aproape 6 luni de guvernare, coaliția PSD+ALDE vine în fața dumneavoastră cu o nouă formulă de Guvern. Este într-adevăr o premieră ca o majoritate parlamentară să își schimbe propriul Guvern prin moțiune de cenzură. Eu consider că este un lucru și le spun tuturor criticilor că începând de astăzi Parlamentul este mai puternic și nu mai este doar o anexă a Guvernului. Știm cu toții că mult timp Parlamentul a fost o anexă a Guvernului, dar lucrurile au început să se schimbe în această legislatură. Pentru prima dată Guvernul a primit un semnal clar că aici în Parlament se află legitimitatea politică dată de votul românilor.

Trebuie să înțelegem o dată pentru totdeauna care este ordinea constituțională care definesc statul. Votul cetățeanului este fundamentul acestui sistem constituțional. Schimbarea Guvernului a fost comentată ca o anomalie politică. Anomalia a fost mai degrabă alta, pentru că am avut un premier căruia i s-a retras încrederea de către partidele din coaliția de guvernare, dar el a refuzat să demisioneze.

Nu am ezitat și nu vom ezita să ne asumăm toate costurile politice pentru a face ca lucrurile să meargă bine în România. Nu vom ezita să ne asumăm orice risc politic, pentru că prefer o guvernare onestă în dauna unei guvernări mincinoase”, a declarat Liviu Dragnea.